SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 08/01/2011

El Nàstic de Tarragona frena la seva caiguda lliure i el Valladolid s'enfonsa encara més (1-0)

Els de Juan Carlos Oliva no es rendeixen i s'aferren a la Segona Divisió, sumant la primera victòria, després de vuit jornades sense conèixer els 3 punts

BarcelonaLa caiguda lliure que el Gimnàstic va iniciar fa vuit jornades i que l'ha portat a ocupar l'última plaça de la classificació ha acabat aquesta tarda al Nou Estadi, gràcies a un gol de Rubén Navarro (1-0) cap a la meitat de la segona meitat, fet que enfonsa encara més el Valladolid, totalment descavalcat ja dels llocs d'ascens.

Els dos equips arribaven a aquest partit apressats per les urgències i després de dos mesos de resultats nefastos per als seus interessos. El Nàstic, enfonsat al pou de la classificació i el Valladolid molt lluny de l'objectiu que es va marcar al principi de temporada: el de recuperar la categoria.

A més, ni Oliva ni Resino no havien servit de revulsiu, perquè ni amb l'un ni amb l'altre a la banqueta, Nàstic i Valladolid no sabien el que era la victòria. Els val·lisoletans segueixen sense conèixer-la, però el conjunt tarragoní ha aconseguit assaborir-la per fi avui.

Amb un futbol poc elaborat, primari, directe, però molt més eficaç que en jornades anteriors, els locals han posat setge a la porteria de Justo Villar des dels primers minuts de joc.

Tensió defensiva, transicions ràpides i pilotes llargues per a Powell i Rubén Navarro, tota una declaració d'intencions de les armes que Oliva utilitzarà a partir d'ara per salvar la categoria.

Amb això n'ha tingut prou el conjunt local per generar fins a tres claríssimes ocasions de gol en la primera meitat. Un cop de cap de Mairata, un mà a mà de Powell amb Justo Villar i un xut dins de l'àrea de Navarro que ha tornat a trobar l'encert del porter paraguaià.

El Valladolid, en canvi, ha fet un futbol més temorós en aquest primer temps. Ha tocat més, ha tingut més possessió, però li ha faltat convicció i precisió en els metres finals.

Només la velocitat de Sisi per la banda esquerra ha generat una mica del perill pel quadre val·lisoletà. La resta de l'ofensiva visitant s'ha reduït a un xut llunyà de Rueda i a un cop de cap desviat d'Arzo a la sortida d'un córner.

Abel Resino ha fet seure a la banqueta un desatès Oscar en el descans i ha donat entrada a Jofre, el jugador més perillós del partit després de la represa. El Valladolid ha pressionat a dalt, però no ha inquietat la meta de Rubén més que amb xuts llunyans de Jofre i Nauzet.

L'entrada del jove Álvaro Rey ha revitalitzat el Nàstic que s'ha estirat durant uns pocs minuts, els suficients per avançar-se en el marcador amb un gol de Ruben Navarro, que ha resolt una jugada confusa dins de l'àrea.

Els vint minuts finals han estat un rosari d'imprecisions, tensió i nervis en els jugadors dels dos equips, que avui es jugaven, a més dels tres punts, una cosa molt més important: revertir el seu estat d'ànim o, per contra, acabar definitivament abocat a un depressió futbolística d'incalculables conseqüències.

El Nàstic no ha afluixat davant l'empenta final dels val·lisoletans, que ja sumen set partits sense conèixer la victòria -els mateixos que els de Tarragona fins avui- i que ara mateix comencen a mirar més cap a la part baixa de la taula que a les posicions de play-off.

- Fitxa tècnica:

1 - Gimnàstic: Rubén; Medina, Sergio Díaz, Mairata, Fuster, Miki, Seoane, Àlex Cruz (Álvaro Rey, min.61), Morán (Àlex Ortiz, min.90), Rubén Navarro (Eloy, min.93) i Powel.

0 - Valladolid: Justo Villar; Pedro López (Barragán, min.80), Arzo, Raúl Navas, Peña, Jorge Alonso, Rueda, Nauzet (Calle, min.72), Oscar (Jofre, min.45), Sisi i Javi Guerra.

Gols: 1-0: Rubén Navarro, min.71

Àrbitre: Piñeiro Crespo. Ha mostrat targeta groga a Sergio Díaz (min.34), Pedro López (min.45), Nauzet (min.60), Rueda (min.73) i Barragán (min.83).

Incidències: Partit de la dinovena jornada disputat al Nou Estadi davant d'uns 4.000 espectadors.