2a divisió
Esports Futbol 31/03/2013

La lluita per l'ascens del Girona contra la millor ratxa del Numància d'aquesta temporada

Els gironins, tercers a l'inici de la jornada, juguen a Sòria contra un rival que encadena set jornades consecutives sense perdre (21 h, Teledeporte)

Efe
2 min
Els jugadors del Girona celebren un gol a Montilivi

GironaEl Numància enfrontarà la seva millor ratxa de resultats en la Lliga Adelante, amb set jornades seguides sense conèixer la derrota i només dos gols en contra, amb les opcions d'ascens del Girona, en la tercera plaça de la classificació i que espera celebrar amb triomf el seu partit 200 a la categoria de plata (21 h, Teledeporte).

Els gironins, amb les baixes de David García en la defensa i de Marcos Tébar al centre del camp, buscaran un triomf que els acosti fins i tot més a l'ascens. Pel seu tècnic, Joan Francesc Ferrer 'Rubi', la recta final de la Lliga Adelante es presenta "apassionant", i assegura que, després de la golejada al Mirandés la passada jornada (4-0), "els jugadors estan molt il·lusionats per fer una cosa gran".

Rubi xifra en "65, 67 o 68 punts" la promoció d'ascens, de manera que els comptes per ell són clars: "Tenim 54 punts actualment i en queden 33 per disputar; si en fem la meitat ens assegurem la promoció".

Per això, el primer pas seria guanyar a l'estadi de Los Pajaritos, encara que el tècnic català tem un Numància que, segons ha assenyalat, "defensivament ha estat molt sòlid tot l'any i només ha rebut set gols com a local".

El tècnic del Girona s'ha vist obligat a deixar a casa els lesionats David García i Marcos Tébar i el sancionat Migue. La resta de l'equip serà l'habitual. A Sòria, els jugadors gironins no estaran sols. Fins i tot sis autocars d'aficionats (més de 300) acompanyaran el conjunt català a Los Pajaritos.

El conjunt sorià vol seguir en la bona ratxa per aconseguir els 45 punts en la classificació i situar-se ja a un pas de la permanència matemàtica, el seu objectiu irrenunciable, amb una sèrie de set partits consecutius sense perdre que li ha permès allunyar-se del descens, precisament contra rivals de la zona alta.

Al Girona no li ha anat gaire bé a l'estadi de Los Pajaritos, on ha perdut en les seves tres visites a aquest camp en la Lliga Adelante. Ara arriba en el tercer lloc, un al·licient més per al Numància, que fa quinze dies va derrotar el líder, l'Elx, i que ve d'empatar contra el segon, l'Alcorcón, fa una setmana.

Els dubtes de l'entrenador del Numància, Pablo Machín, se centren a la porteria. Herrerín, el porter amb la tercera millor mitjana de la Lliga, va patir un esquinç de turmell en l'entrenament de dimecres passat, de manera que haurà de veure si arriba a temps per jugar d'inici. Si no, debutarà Biel Ribas.

stats