2a divisió
Esports Futbol 07/04/2012

Derbi català amb la permanència en joc per als dos

Mentre el Sabadell intenta sumar per no complicar-se la salvació, el Nàstic vol els tres punts per seguir pensant en la permanència (18 hores, Esport 3)

Efe
2 min
El Nàstic va guanyar 5-0 en el partit de la primera volta / GIMNASTICDETARRAGONA.COM

SabadellEl Sabadell rep el Nàstic en la Nova Creu Alta (18 hores, Esport 3) amb la intenció de derrotar-lo per sumar tres punts vitals en el seu camí per consolidar la permanència i deixar despenjat a 16 punts el conjunt tarragoní.

Els arlequinats afronten aquest derbi català com si es tractés d'una final, ja que una derrota els acostaria de forma perillosa a la zona de descens, després de no haver estat capaços de guanyar cap dels seus últims cinc partits, concretament des que van derrotar el Deportivo (1-0) el 25 de febrer. A favor seu, els sabadellencs compten amb el factor camp, ja que han aconseguit convertir en un autèntic fortí la Nova Creu Alta, on només han perdut dos partits en tota la temporada, contra Còrdova (0-3) i Valladolid (1-4).

Per a aquest compromís, l'entrenador Lluís Carreras podrà recomposar la seva línia defensiva, en recuperar Manu Redondo i Jesús Olmo, que estaven lesionats, i Toni Lao, absent la setmana passada a Alcoi per sanció. Per contra, els sabadellencs comptaran amb les baixes de tres peces clau: el central Pablo Ruiz, lesionat, el polivalent Oscar Ramírez, i el golejador Manu Lanzarote, tots dos sancionats per acumulació d'amonestacions.

Aquestes absències podrien provocar el debut a casa del davanter Adrián Luna que va canviar el Nàstic pel Sabadell al gener. L'uruguaià, que va marcar un dels cinc gols que els de Jorge d'Alessandro van endossar als arlequinats a la primera volta (5-0), ha assegurat que si marca davant els seus excompanys ho celebrarà perquè la seva actual afició "no en tingui cap dubte".

De la seva banda, al Nàstic se li acaba el temps per creure en la permanència. Malgrat encadenar 7 punts de 9 possibles, l'equip entrenat per Jorge D'Alessandro segueix a 8 punts de la salvació a falta d'11 jornades per acabar el campionat. El partit contra el Sabadell es presumeix com una final per al conjunt grana. Una més de les múltiples que ha viscut aquesta campanya com a conseqüència d'un inici de lliga horrorós.

El tècnic de Buenos Aires compleix contra el Sabadell una volta sencera al capdavant del Nàstic i sembla que en les tres últimes jornades ha trobat l'alineació per ser competitiu. Sense un '9' referència, la plantilla ha solucionat el seu dèficit amb el gol. Gràcies, en part, al gran moment de manera que viu Fernando Morán, 5 gols en els últims 3 partits.

stats