SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 18/05/2013

El Girona visita el Vila-real en un partit decisiu per l'ascens a Primera

Els de Rubi, segons, buscaran una victòria aquest dissabte a la tarda (20h/Esport3) en un dels camps més complicats de la categoria

Ara
2 min
El Girona derrota el Vila-real  i és segon

BarcelonaEl Girona visita el Vila-real aquest dissabte a la tarda (20h/Esport3) en un partit decisiu per aconseguir l'ascens a Primera Divisió. Actualment els de Rubi són segons, mentre que el submarí groc és el tercer classificat, tot i que el guanyador d'aquest enfrontament, acabarà la jornada com a segon classificat i es convertirà en el favorit per assegurar aquesta plaça, que és l'última que dóna l'ascens directe a Primera.

A aquest decisiu partit arriben els dos equips amb sensacions diferents, ja que el Girona va patir un inesperada i dura derrota la setmana passada al seu estadi davant el cuer Xerez, i en canvi el Vila-real ve de guanyar al camp de l'Alcorcón.

Rubi recupera per aquest partit el lateral José Martínez, després de complir sanció per acumulació de targetes grogues, però no podrà compta, en principi, amb Gerard Bordas, qui no pot jugar per una clàusula en el contracte de cessió realitzat en el passat mercat d'hivern.

L'única possibilitat que el migcampista jugués seria que el club gironí pagués la quantitat econòmica estipulada al seu moment, un fet que no es descarta, ja que el futbolista va ser inclòs a la llista de 23 convocats a Vila-real.

Aquesta convocatòria massiva es deu al fet que Rubi ha estat també pendent durant la setmana de l'estat físic de Moisés Hurtado, Kitoko, Marcos Tébar, Migue, Jandro i David García, que finalment viatjaran, encara que fins a l'últim moment no se sabrà si estan disponibles.

Per al capità i porter del Girona, Dani Mallo, el partit, malgrat la seva transcendència, no és decisiu: "Una final és quan guanyes o perds i s'acaba, i nosaltres encara tindrem tres partits per davant, passi el que passi aquest dissabte".

Mallo recorda que, en el pitjor dels casos, el seu equip acabaria la jornada a un punt del segon classificat i considera que la pressió és per al Vila-real, que es podria quedar a cinc punts del quadre gironí i que "per pressupost i història té l'obligació de pujar".

El Girona comptarà a El Madrigal amb el suport de 1.551 aficionats.

Al davant tindran un Vila-real que, en cas de guanyar, pujaria a la segona plaça, a falta de tres jornades, de les quals dos es disputarien a El Madrigal.

L'entrenador del Vila-real, Marcelino García, recupera per a aquest partit al central argentí Musacchio, sancionat en la jornada anterior.

En el capítol de baixes, segueixen fora de l'equip els lesionats Hernán Pérez, Francisco Javier Farinós i Chechu Dorado, qui ha recaigut una vegada més de la seva lesió en el quàdriceps. A més, el tècnic ha deixat fora d'aquesta convocatòria a Moi Gómez, Javi Venta, Truyols i Juanma per decisió tècnica.

D'aquesta manera, el Girona i el Vila-real lluitaran aquest dissabte a la tarda per la segona plaça que actualment ocupa l'equip català, entestat a donar la sorpresa en una pugna en la qual també estan implicats l'Alcorcón i Almeria.

Alineacions probables

Vila-real: Juan Carlos, Gaspar, Musacchio, Mellberg, Joan Oriol; Bruno, Picapedrers, Aquino, Cani; Uche i Perbet

Girona: Mallo, José, Richy, Chus Herrero, David García, Juanlu, Tébar, Luso, Jofre Mateu, Felipe i Acuña

Àrbitre: Prieto Iglesias (C. Navarrès)

Estadi: El Madrigal

Horari: 20h / Esport 3

stats