FUTBOL
Esports Futbol 10/09/2012

Un tribunal accepta per primera vegada un ERO que afecta jugadors de futbol

Cinc jugadors de l'Hèrcules han estat acomiadats i cobraran una indemnització de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats

Efe / Ara
1 min

Madrid / ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acceptat que un expedient de regulació d'ocupació (ERO) pugui afectar per primera vegada jugadors de futbol, que cobraran una indemnització de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mensualitats.

En una sentència a la qual ha tingut accés l'agència Efe, els magistrats de la sala social han avalat així l'ERO que ha presentat l'Hèrcules després d'entrar en un concurs de creditors i que ha afectat 20 treballadors –cinc són futbolistes.

Com va fer el jutjat mercantil número 1 d'Alacant, el TSJCV entén que es poden fer fora els jugadors per substituir-los posteriorment per d'altres de menor cost sempre que hi hagi "contundents raons econòmiques" que justifiquin aquest canvi i que el club busqui la "viabilitat futura" de la societat.

L'Hèrcules, que pagava als cinc jugadors acomiadats uns salaris bruts totals de 2,48 milions d'euros, ha fitxat posteriorment 17 jugadors amb un cost de 3,51 milions d'euros.

Això ha servit perquè tres dels jugadors acomiadats (Joseba del Olmo, Cristian Hidalgo i Francisco Joaquín Pérez Rufete) hagin recorregut l'aprovació de l'ERO per part del jutjat mercantil, al·legant que l'Hèrcules no només pretenia retallar despeses, sinó que també hi ha hagut raons esportives per prescindir d'ells i que el club els va donar un tracte discriminatori.

Els magistrats de la sala social refusen aquests arguments i insisteixen que hi ha causes econòmiques darrere l'ERO derivades "no només del descens del club a la Segona Categoria, sinó també de la crisi global que travessa el país".

stats