Futbol
Esports Futbol 25/10/2011

L'Ajuntament de Madrid ha guanyat 17 milions amb les operacions urbanístiques amb el Reial Madrid

La delegada d'urbanisme del consistori (PP) ho ha hagut d'admetre després d'una pregunta del PSOE sobre l'últim conveni firmat amb el club blanc el juliol passat

Efe
2 min
Santiago Bernabéu.

MadridL'Ajuntament de Madrid ha guanyat 17 milions d'euros en les operacions urbanístiques acordades amb el Reial Madrid des de 1991, segons ha reconegut aquest matí la delegada d'Urbanisme i Habitatge, Pilar Martínez, en el ple municipal. Martínez ha contestat d'aquesta manera a una pregunta del PSOE sobre les estipulacions de l'últim conveni entre l'Ajuntament i el club, subscrit el passat mes de juliol.

La delegada d'Urbanisme ha explicat que el conveni de juliol pretenia resoldre dues qüestions: la més antiga, l'incompliment de l'acord de 1991 pel que fa a la construcció per al Reial Madrid d'un aparcament amb fons municipals i, sobre l'aparcament, en aquest cas amb els seus propis recursos, la construcció d'una plaça i un carrer.

Com que no es va poder emprendre a causa de l'Ajuntament, aquest va passar a deure al club més de 2 milions d'euros.

L'altra qüestió és la permuta d'una de les parcel·les de l'antiga Ciutat Esportiva del Reial Madrid, amb la què es van construir les quatre torres de la Castellana, que l'Ajuntament va valorar en 13,5 milions d'euros, i després va vendre per 53 milions.

A canvi, l'Ajuntament va donar al Reial Madrid dues parcel·les valorades en 13 milions a la zona de Julián Camarillo, a l'est de la ciutat, que el club va vendre immediatament per la mateixa quantitat, i una parcel·la en el llavors nou barri de les Tablas, al nord, sense adonar-se que estava qualificada com a "dotacional públic" i que, per tant, no podia deixar de ser de titularitat municipal.

Per corregir aquest error, l'Ajuntament ha taxat aquesta parcel·la ara d'acord al seu valor actual, de manera que el Reial Madrid ha rebut 22 milions d'euros.

En resum, més de 35 milions a favor del Reial Madrid davant 53 que ha rebut l'Ajuntament donen com a resultat que el consistori ha guanyat més de 17 milions d'euros.

stats