Brasil 2014
Esports Futbol 27/06/2014

Algèria fa història i es classifica pels vuitens de final eliminant Rússia (1-1)

Un gol de Slimani al quart d'hora de la segona meitat ha significat l'empat i la classificació per a la següent ronda, on es trobarà a Alemanya

T.p.
Els jugadors d'Algèria celebren el gol de Slimani contra Rússia / MIKE HEWITT / GETTY

BarcelonaAlgèria jugarà per primer cop els vuitens de final d'un Mundial, contra Alemanya, després d'empatar amb Rússia. Curiosament, Algèria es trobarà amb una de les seleccions que van evitar un èxit similar el 1982, quan Alemanya i Àustria van pactar un resultat (anomenat 'el partit de la vergonya') que eliminava els algerians del Mundial d'Espanya.

Als sis minuts de joc Rússia s'ha trobat amb una jugada aïllada –quan Algèria estava amb 10 homes ja que Feghouli s'havia fet ma– en què Kokorin ha fet el primer gol del partit gràcies a un bon cop. L'equip de Fabio Capello, el tècnic més ben pagat del Mundial, ha passat a defensar-se contra un rival que necessitava com a mínim un punt per ser als vuitens de final per primer cop.

Rússia ha sabut defensar prou bé durant tot el primer temps, però a la segona part Slimani ha empatat en rematar de cap una falta al segon pal. Els russos han protestat molt l'acció, ja que un làser molestava els ulls del porter Akinfeev quan ha intentat atrapar la centrada. Rússia ha buscat sense sort el gol del triomf fins al final del partit, que ha acabat amb festa dels africans.