FUTBOL

Villar declara que les contractacions de la federació eren responsabilitat del secretari general

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol ha declarat aquest dijous a l'Audiència Nacional

L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, ha declarat aquest dijous davant del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz en les investigacions relacionades amb el cas Soule. Villar ha arribat aquest matí a l'Audiència per declarar després que l'estiu del 2017 fos detingut al costat del seu fill Gorka i el llavors vicepresident econòmic de la federació, Juan Padrón. 

Villar, que ha declarat durant una hora, ha afirmat que la responsabilitat de contractacions de l'organisme requeia en el secretari general quan li han preguntat pels pagaments presumptament irregulars fets a empleats i a persones vinculades amb la federació.

L'expreseident de la RFEF ha respost només a les preguntes de la Fiscalia i de la seva advocada –no ho ha fet a les que li han formulat els advocats de la Lliga i de Jorge Pérez, exsecretari general de la RFEF– i també ha dit que el responsable d'aquests temes era el departament econòmic amb Juan Padró al capdavant com a vicepresident primer i Juan Luis Larrea com a tresorer.

Larrea va assumir la presidència de la RFEF quan Villar i Padró van ingressar a la presó per ordre de Pedraz el 20 de juliol del 2017 i va continuar en el càrrec fins a les últimes eleccions presidencials celebrades el 17 de maig del 2018, en què va ser derrotat per Luis Rubiales.

Les preguntes a Villar en la compareixença s'han centrat en pagaments fets a qui va ser durant molts anys la seva secretària a la RFEF, Dora de Pedro, i a Adolfo Gil de la Serna, directiu abans que Villar arribés a la presidència de la RFEF i assessor, i a Julio Pérez-Tomé per operacions comercials. Els tres van ser citats també per Pedraz per declarar com a investigats el passat dia 26, tot i que els dos últims no hi van anar per motius de salut.

Aquests pagaments i la denúncia de la seva possible irregularitat formen part de la instrucció de l'Operació Soule, iniciada pel jutge Santiago Pedraz al juliol del 2017 i que s'allargarà encara durant mesos.

Aquest dijous també ha anat a l'Audiència Nacional a declarar com a investigat Diego Martínez Peinado, fill del president de la federació de Melilla, que ha argumentat la correcció dels cobraments que va percebre per part de la RFEF.

A principis d'abril es reprendran les declaracions de testimonis, entre ells l'expresident del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, el subdirector general durant el seu mandat, Fernando Puig, altres empleats d'aquest organisme, i l'exadministrador general de la RFEF José María Castillón, acomiadat l'abril del 2017.