Futbol
Esports Futbol 16/01/2013

Anglaterra i el fitxatge que tan sols ho va ser durant unes hores

L'anunci de la contractació de Pep Guardiola per al Bayern Munic ha estat rebut com una gerra d'aigua freda per la societat anglesa

Àlex Gozalbo
2 min
La portada de l'edició digital del diari 'The Sun'

LondresAnglaterra es va despertar ahir amb la il·lusió de veure Pep Guardiola a una banqueta de la Premier League. A Londres els més matiners van anar a la feina llegint al metro les paraules de l'exentrenador del Barça, que assegurava en una entrevista realitzada a la Football Association (FA), l'associació de futbol d'Anglaterra, que li agradaria poder entrenar algun dia un equip anglès. Res de nou, però ara entre cometes.

"Com a jugador no vaig poder complir el meu somni [de jugar a Anglaterra]. Espero anar-hi com a entrenador", deia Pep Guardiola. Tot i que el tècnic, que està millorant el seu anglès a Nova York, no es posava cap data, els mitjans de comunicació anglesos van donar per fet la seva arribada l'estiu que ve. Manchester City, Chelsea i Manchester United eren les tres opcions favorites dels tabloides anglesos. El grau de rigor de cada mitjà quedava reflectit en el grau de certesa de la notícia.

"El futbol anglès sempre és fascinant; l'ambient, el públic, l'afició...", deia el tècnic. Tant és així que Jason Kidd, base dels New York Knicks (NBA) que anit va assistir al partit del Chelsea, fins i tot va fer alguna broma amb el nou destí de l'entrenador. El jugador, molt fan del futbol que el Barça va practicar amb el català a la banqueta, insistia a preguntar la veracitat de la notícia.

Unes hores més tard, les paraules de Pep Guardiola semblaven no haver existit mai. El Bayern Munic en va anunciar el fitxatge i els ciutadans londinencs, que s'acumulaven a les portes del metro per recollir les edicions vespertines de la premsa, estaven corpresos per la notícia de l'accident mortal d'un helicòpter. El fred i un col·lapse circulatori com feia anys que no es veia van acabar per esborrar del pensament dels londinencs un fitxatge que mai no va existir.

En fer-se pública la notícia del nou destí de Guardiola, el diari sensacionalista 'The Sun', titulava amb un explícit "Auf wiedersehen, Pep" (Adéu, Pep), i feia referència al fet que el club bavarès havia guanyat la carrera per fer-se amb els serveis de Guardiola, per davant de clubs com el Manchester City, el Chelsea o el Manchester United.

La pàgina web de la BBC, destaca el reguitzell d'equips que han anat darrere l'entrenador de Santpedor, i no només anglesos, sinó també el Milan o el PSG. A més, el portal acaba la notícia amb unes declaracions de l'exjugador del Bayern Munic Dietmar Hamann, que destaca que: "Si Guardiola hagués tirat el Chelsea hauria tingut més temps, però el Bayern ha estat en dues finals de la Lliga de Campions en els últims anys, i sap que és un dels millors clubs d'Europa".

'Skysports' fa un gran desplegament de l'extècnic blaugrana. D'una banda destaca els 14 títols guanyats per l'entrenador de Santpedor durant l'etapa al Barça, fa un repàs de la seva carrera, un àlbum fotogràfic i un anàlisi de periodistes com Guillem Balagué, mentre que el 'Mirror' repassa la biografia de Guardiola.

stats