Futbol Internacional
Esports Futbol 16/05/2011

Un àrbitre confessa a YouTube que va ser subornat pel Porto quan Mourinho n'era l'entrenador

El portuguès Jacinto Paixao ja havia fet aquestes declaracions davant la justícia del seu país el 2004, però aleshores van ser desestimades

Redacció
1 min

PortugalL'àrbitre portuguès Jacinto Paixao ha penjat un vídeo a YouTube on reconeix que va ser subornat pel Porto durant diverses temporades. Unes declaracions que ja havia fet el 2004, com a testimoni, durant un procés judicial, i que van ser desestimades.

Entre les proves rebutjades per la justícia es trobaven unes gravacions telefòniques en què presumptes representants del Porto oferien favors sexuals i viatges de luxe a diferents àrbitres.

L'operació, batejada aleshores com "Silbato Dorado", destapava una presumpta trama de favors arbitrals al que aleshores era l'equip dominador de la lliga portuguesa, el Porto, que era entrenat per José Mourinho. Paixao ofereix al vídeo els noms d'alguns dels implicats en la trama.

Segons el diari portuguès A Bola el testimoni és real i respon a un intent d'aquest exàrbitre de protegir els seus interessos i els de la seva família, que ha rebut presumptes amenaces.

Paixao explica que la seva actuació va influir en el resultat de tres partits de la lliga portuguesa: el Benfica-Moreirense (1-1, el 29 de febrer del 2004); el Porto-Estela Amadora (2-0, el 24 de gener del 2004); i el Porto-Académica (4-1, 4 de desembre de 2002).

En el seu relat reconeix que els regals eren tant per a ell com per als seus assistents. Entre ells, un viatge al Marroc organitzat per l'agència Cosmos, la factura del qual va ser abonada pel Porto.

stats