COPA AMÈRICA
Esports Futbol 07/07/2011

L'Argentina no aixeca cap i empata el segon partit de la Copa Amèrica amb Colòmbia (0-0)

L''abiceleste' segueix patint de valent a la Copa Amèrica que organitza. Després d'empatar el partit inaugural, ara ha punxat de nou davant d'una bona Colòmbia.

Toni Padilla
3 min
Leo Messi surt del camp amb cara de circumstàncies després d'empatar a 0 amb Colòmbia.

BarcelonaMals dies per a Messi. L'Argentina ha empatat el segon partit a la Copa Amèrica davant de Colòmbia al Cementerio de Elefantes de Santa Fe, i els argentins ja no depenen de si mateixos per ser primers de grup. L'Argentina, molt fluixa de nou, ha acabat amb xiulets del seu públic. Si en la darrera jornada Colòmbia derrota Bolívia, la selecció cafetera serà primera de grup. Els homes del Checho Batista juguen davant de Costa Rica, que participa amb la selecció sub-22.

Batista, tot i les crítiques rebudes després de l'empat en el partit inaugural, ha fet jugar un equip gairebé idèntic (només ha deixat a la banqueta el lateral Rojo), amb Messi amb llibertat però una mica més avançat. El sistema però, no ha funcionat.

Els argentins han topat amb una Colòmbia molt ordenada. L'equip cafetero ha cedit la pilota però amb un joc físic i tàctic la recuperava ràpid per poder atacar amb espais. Messi sempre ha rebut l'esfèrica amb dos o tres rivals a sobre i el porter Romero, el millor dels locals, s'ha vist amb problemes. Mica en mica l'equip colombià ha anat millorant i ha ofert una imatge molt sòlida.

Moreno falla sense porter i l'àrbitre perdona els argentins

Colòmbia ha gaudit de dues ocasions ben clares abans del descans. Primer Ramos ha rematat tot sol davant de Romero fora en una posició forçada (7') i després Dayron Moreno ha fallat un gol fet. Milito, horrible, ha cedit la pilota malament a Romero, ja que l'ha donada al davanter Ramos. El colombià ha superat a Romero i abans de xutar ha rebut un penal ben clar de Burdisso. L'àrbitre però, ha perdonat els argentins doanant llei de l'avantatge, ja que la pilota ha anat a parar als peus de Dayron Moreno. I sense porter aquest l'ha enviat fora.

Aquesta errada ha despertat una mica als argentins i Messi ha fet de les seves amb una assistència de gol preciosa a Lavezzi. El davanter del Nàpols, però, ha fallat tot sol davant de Martínez. Fins al final del primer temps de fet, Colòmbia s'ha acostat de nou amb alguns xuts llunyans.

Batista ha fet una lleugera modificació al descans. Ha posat Banega al costat de Messi per donar-li al blaugrana un soci, endarrerint Cambiasso. El partit, però, s'ha convertit en un intercanvi de cops al mig del camp sense ocasions, fet que ha provocat dos canvis del tècnic local. Gago, qui gairebé no ha jugat durant la darrera temporada amb el Madrid, i el Kun Agüero. Curiosament, inicialment els canvis han provocat dues ocasions clares dels colombians a la contra, amb Romero aturant un xut de Falcao. Després ha entrat Higuaín, però Colòmbia ha ofert sempre una bona imatge, amb constants ocasions.

Al final el 0-0 ha provocat les esbroncades del públic local, esbroncades centrades en Messi i Batista. Els tres jugadors del Barça, de fet, no ho han passat bé. Milito ha comès una de les errades del partit, Mascherano ha patit molt pel joc físic colombià i Messi ha acabat capcot, amb les càmeres perseguint la seva imatge trista i fallant xuts senzills.

Argentina 0-0 Colòmbia

Argentina: Romero, Zabaleta, Burdisso, Milito, Zanetti, Banega (Higuaín, 73'), Mascherano, Cambiasso (Gago, 61'), Lavezzi (Agüero, 61'), Messi i Tévez.

Colòmbia: Martínez, Zuñiga, Perea, Yepes, Armero, Sánchez, Moreno (Mosquera, 90'), Aguilar, Guarín, Ramos (Soto, 89') i Falcao (Teo Gutiérrez, 87').

Gols: sense gols

Àrbitre: Salvio Spindola Fagundes Filho (Brasil) Targetes grogues: Abel Aguilar

Grup A:

Argentina 1-1 Bolívia

Colòmbia 1-0 Costa Rica

Argentina 0-0 Colòmbia

Costa Rica-Bolívia

Classificació:

1-Colòmbia, 4 punts

2-Argentina, 2 punts

3-Bolívia, 1 punt

4-Costa Rica, 0 punts

stats