COPA SUDAMERICANA
Esports Futbol 09/12/2010

L'Independiente argentí guanya la Copa Sud-americana als penals

L'Independiente d'Avellaneda ha guanyat el darrer títol internacional que li mancava. El "rojo" ha derrotat als penals e l'equip revelació de la Copa Sud-americana, el Goiás, en una final molt emocionant a l'estadi Libertadores de América.

Toni Padilla
1 min
L'Independiente, campió de la Copa Sud-americana

BarcelonaDesprés del 2 a 0 del partit d'anada, l'equip entrenat pel "turco" Mohamed es veia obligat a remuntar l'eliminatòria davant d'un públic entregat que volia veure el primer títol internacionals dels seus des de la Supercopa Sud-americana del 1995.

El Goiás, que aquesta temporada ha baixat a la segona divisió brasilera, buscava el seu primer títol, i s'ha quedat ben a prop de guanyar el el segon torneig en importància del continent americà, torneig que obre la porta al guanyador pel torneig més important, la Copa Libertadores.

Dos gols del davanter Facundo Parra quan el partit estava empatat a un han enviat el partit a la prórroga -no s'aplica la norma del valor doble dels gols fora de casa a la final-. Parra, un dels millors jugadors del torneig, ha fet oblidar l'absència de Silvera, el golejador de l'equip local. En els penals, el "rojo" no ha fallat cap, aconseguint amb l'èxit, ser fidel a la seva tradició d'equip gran en els torneigs internacionals. El primer gol del partit ha estat obra del defensa juvenil Julián Velázquez, però el golejador dels brasilers, Rafael Moura, havia fet ràpidament l'empat.

L'Independiente és encara el club amb més títols de la Copa Libertadores (l'equivalent de la LLiga de Campions), guanyades totes fa prou temps: 1964, 1965, 1972, 1973, 1974, 1975 i 1984. A més, ha guanyat dues Copes Intercontinentals (1973 i 1984), Tres Copes Inter-americanes, dues Supercopes Sud-americanes i una Recopa Sud-americana.

Des de la distància, alguns aficionats de l'Independiente van mostrar la seva alegria, com el jugador de l'Atletic de Madrid Sergio Agüero, qui fins i tot va penjar a la web un vídeo seu celebrant la victòria del club on es va formar i del qual és aficionat.

stats