Futbol Femení
Esports Futbol 05/12/2012

El Barça femení s'enfronta al Llevant sense poder-se reservar res abans de rebre l'Athletic

Les blaugranes viatgen a València aquest dijous (12h) i s'enfronten al líder diumenge a Sant Joan Despí. En la jornada entre setmana, el Sant Gabriel viatja a Olivenza (11h) i el Llevant Les Planes, a Huelva (12.30h). L'Espanyol rep el València a Sant Adrià (16h)

Natalia Arroyo
2 min
Marta Unzué persegueix Alexia Putellas, que torna al Poliesportiu Nazaret sent jugadora del Barça

BarcelonaLa Primera Divisió femenina aprofita el pont de desembre per celebrar la penúltima i última jornada de la primera volta. En quatre dies, els equips es disputaran 6 punts molt importants, sobretot a la zona alta, on el calendari ha reservat enfrontaments decisius.

Dels equips catalans, el Barça és qui té els partits més complicats però, alhora, qui més profit pot treure dels duels directes d'aquesta setmana. Aquest dijous (12h) l'equip blaugrana (segon amb 29 punts) s'enfrontarà al Llevant (cinquè amb 28) i no podrà reservar cap peça perquè a l'horitzó espera un duríssim Barça-Athletic diumenge a Sant Joan Despí (15.30h). Tampoc podrà fer gaires rotacions el conjunt basc, que entre setmana jugarà el derbi contra la Reial Societat a Lezama. Les noies de Xavi Llorens van patir per derrotar l'Athletic la temporada passada, amb un ajustat 1-0 a la Ciutat Esportiva. A més, estaran pendents del resultat entre el Rayo i l'Atlètic de Madrid (segon i tercer amb 29 punts), que despenjarà a algun dels dos de les primeres posicions.

L'Espanyol, d'altra banda, serà l'únic que jugui a casa aquesta jornada. L'equip de Luis Carrión rep el València (16h) amb la moral alta després de la bona imatge oferta al Cerro del Espino fa quatre dies, on va empatar a zero amb l'Atlètic de Madrid. La missió blanc-i-blava és encadenar dos partits sense perdre, una fita que no aconsegueix des de l'octubre, quan va vèncer el Sevilla i va empatar a Mallorca. Al cap de setmana, haurà de desplaçar-se a Zubieta per jugar contra la Reial Societat.

A les 11h a Extremadura, el Sant Gabriel s'enfrontarà al penúltim classificat, el Llanos Olivenza, en una bona ocasió per a les de Takahisa Shirashi per fer un salt a la classificació i apropar-se a les places de Copa de la Reina. Després de guanyar l'Espanyol i empatar contra el Rayo, el 'Sangra' pot superar aquest dijous el seu rècord de la temporada i encadenar tres jornades seguides sense perdre. El Cajasol Trigueros serà l'altre obstacle, diumenge al Municipal Ruiz Casado.

Justament contra el Cajasol haurà de jugar el Llevant Les Planes (12.30h), que ve de perdre en un partit molt exigent contra el Prainsa Saragossa. Sense temps per recuperar-se del llarg viatge fins a Huelva, les d'Albert Sánchez rebran el Sevilla a Sant Joan Despí diumenge.

La resta de partits de la jornada són:

Collerense - Lagunak

Athletic - Reial Societat

Rayo Vallecano - Atlètic de Madrid

Sevilla - Prainsa Saragossa

stats