Futbol Femení
Esports Futbol 13/04/2014

El Barça femení no falla i guanya la seva tercera Lliga seguida

Les blaugranes han derrotat 0-3 l'Atlètic de Madrid, amb dos gols de Sonia i un de Jenni i s'han proclamat campiones matemàticament

BarcelonaEren les favorites i no han fallat. Després de 27 jornades imbatudes, havent encaixat només quatre empats, les noies del Barça s'han proclamat campiones de Lliga, la tercera consecutiva que llueix al palmarès del conjunt blaugrana. L'equip de Xavi Llorens ha resolt matemàticament el campionat aquest diumenge, en guanyar 0-3 l'Atlètic de Madrid gràcies als dos gols de Sonia i un de Jenni.

El partit ha tingut clar domini català des del començament i ja al quart d'hora, Sonia ha obert el marcador per encarrilar el triomf i el títol. Superada la mitja hora de joc, la davantera madrilenya, que ha viscut avui l'últim partit amb la samarreta blaugrana perquè marxa per reforçar el Western New York Flash dels Estats Units, ha fet el segon amb un llançament de penal brillantment executat. L'Atlètic pràcticament no ha pogut oposar resistència i amb prou feines ha inquietat la porteria de Laura Ràfols. A la represa, Jenni ha sentenciat amb el tercer després d'una assistència de Sonia, que ha acabat ovacionada.

Amb el títol, el Barça s'assegura la participació a la pròxima Champions 2014/15.

En paral·lel a aquest partit per la zona alta, el Llevant Les Planes es jugava mitja permanència a Sevilla, on ha caigut derrotat per la mínima (1-0) per culpa d'un gol de Sandra al minut 29 de partit. Les de Sant Joan Despí es mantenen en l'última posició, amb 18 punts, a vuit de la salvació quan només faltes tres jornades (9 punts) per concloure el curs.

Tampoc podrà entrar a la Copa de la Reina el Sant Gabriel, que aquest diumenge ha caigut contra l'Athletic Club al Municipal Ruiz Casado (1-2). Vanesa Gimbert, a les portes del descans, ha avançat el conjunt basc. Murua ha ampliat l'avantatge a la represa i, malgrat escurçar diferències a deu minuts amb un gol de Villagrasa, el 'Sangra' no ha pogut empatar i sumar cap punt.

A València, l'Espanyol ha pogut sumar un punt després de remuntar en vuit minuts un 2-0 en contra. Les periquites, que han vist com Gio obria el marcador amb un xut de falta. Després del descans, Naiara ha fet el segon per a les xe, en aprofitar una assistència d'Ana Amo. Però al minut 82, Bárbara va retallar diferències en un mà a mà amb Mariajo i Débora, poc abans de complir-se el temps reglamentari, va rematar una triple ocasió de les visitants per fer el 2-2 definitiu. Amb aquest resultat, les blanc-i-blaves deixen resolta la permanència matemàticament, tot i que ja no tenen opcions d'assolir cap de les places de Copa de la Reina.