Futbol Femení
Esports Futbol 24/06/2012

El Barça femení prepara "tres o quatre fitxatges" i l'Espanyol fa front a una nova retallada de pressupost

Les noies del Barça i l'Espanyol marxen de vacances molt pendents d'uns últims dies de reunions i negociacions per perfilar els projectes de l'any que ve. La Champions marca el nou projecte blaugrana, i els problemes econòmics, el de les blanc-i-blaves

Natalia Arroyo
2 min
Vicky i Meseguer en un dels derbis d'aquesta temporada

BarcelonaDesprés de classificar-se per a les semifinals de la Copa Catalunya aquesta setmana, les noies del Barça i l'Espanyol ja estan de vacances. Però tant blaugranes com blanc-i-blaves no han marxat encara pendents de resoldre el seu futur. Són dies de reunions amb tècnics i directius per resoldre altes i baixes i, en definitiva, quin serà el projecte de la temporada 2012/13. El Barça l'afronta amb ambició per revalidar el títol de Lliga i fer un bon paper a la Champions, mentre que els problemes econòmics minven els objectius de l'Espanyol.

L'entrenador del Barça, Xavi Llorens, ha assegurat a la web del club que hi haurà dues o tres baixes i s'incorporaran tres o quatre jugadores. L'equip començarà la pretemporada el 30 de juliol i gaudirà de més d'un mes de vacances. Les jugadores es reuniran amb el cos tècnic en els pròxims dies per decidir les renovacions. "Elles tenen ganes de marxar de vacances, però també il·lusió per conèixer les cares noves", afirma el tècnic. El Barça fa setmanes que té jugadores a prova, en principi descarta un fitxatge mediàtic i sembla que apostarà per jugadores joves que comencen a despuntar a la Lliga.

Pel que fa a l'Espanyol, que tornarà als entrenaments el 23 de juliol, 'Mundo Deportivo' exposa que el pressupost de la secció femenina es veurà rebaixat en un 20%, fet que dificultarà que la columna vertebral de la plantilla renovi. La intenció del club, jugadores i tècnic, però, és donar continuïtat al bloc que ha sigut tercer a la lliga i campió de Copa, però serà complicat que es mantingui al 100% per una qüestió econòmica. El president Ramon Condal, en un sopar de comiat aquest passat divendres, va confessar estar "molt orgullós" de les noies i va assegurar que el club "vol que segueixin fent història", però la situació econòmica no ajuda a aconseguir-ho.

El Sant Gabriel i el Llevant Les Planes

Els altres dos clubs catalans a l'elit de Primera Divisió femenina, el Sant Gabriel i el Llevant Les Planes, també estan aprofitant aquestes últimes setmanes de juny per planificar la pròxima temporada. Ja fa setmanes que s'entrenen amb jugadores a prova, a l'espera de concretar la plantilla de l'any que ve. Les de Sant Adrià canvien d'entrenador després de dos anys sota les ordres de Pedro Martín, mentre que les de Sant Joan Despí aposten per la continuïtat del tècnic amb qui han aconseguit l'ascens, Albert Sánchez.

stats