Futbol Femení
Esports Futbol 20/01/2013

El Barça goleja el penúltim classificat per seguir el ritme del líder, l'Athletic, que pateix a Les Planes

A més, l'Espanyol perd a Saragossa contra el Prainsa i cau a la setena posició, mentre que el Sant Gabriel va empatar dissabte davant la Reial Societat

La guipuscoana Guru remata, en l'acció del 0-1 entre el Llevant Les Planes i l'Athletic

Sant Joan DespíL'Athletic segueix sense fallar, però el Barça intenta seguir-li el ritme. Aquest diumenge, tot i que amb més complicacions de les previstes, l'equip de Xavi Llorens ha resolt amb contundència el seu compromís contra el Llanos de Olivenza, penúltim classificat de la Primera Divisió femenina (4-0). Les blaugranes han marxat al descans amb un sorprenent empat a zero, però a la represa han encarrilat el triomf gràcies a dos gols d'Alexia i Karol. Al final, i amb un còmode 2-0, Olga i Vicky han ampliat la golejada.

Les blaugranes, però, no poden retallar les diferències a la classificació amb el conjunt basc, que és de 7 punts, perquè les lleones no perden. Aquesta jornada visitaven el Municipal Les Planes i a punt han estat d'ensopegar davant un seriós Llevant Les Planes (1-2). L'equip d'Albert Sánchez, ben situat al darrere, ha complicat la vida a un Athletic poc efectiu. Guru, amb una precisa vaselina, ha avançat les visitants en el marcador abans del primer quart d'hora, però Andrea Porta, després d'una falta servida per Bel, ha aconseguit fer el gol de l'empat només dos minuts més tard. Il·lusionades amb el marcador i amb les bones intervencions de la seva portera, Mònica, decisiva evitant els gols d'Erika en dues ocasions, Nekane i Arrate, les locals han resistit amb l'empat fins que Flaviano, de cap, ha desfet l'1-1 als sis minuts del segon temps. L'Athletic no ha tancat el partit i, tot i no encaixar cap ocasió clara, ha hagut de patir fins al final.

L'Espanyol no ha pogut evitar la derrota a Saragossa contra el Prainsa (4-1), en un partit marcat per l'expulsió de la portera, Mariajo, al minut 18 de partit per una falta fora de l'àrea, poc després que Laura hagués avançat l'equip local. Monforte, amb un gol de falta que s'ha colat per l'escaire, ha donat ales a l'equip de Luis Carrión, atrevit i dominador tot i jugar amb inferioritat. Però després de fallar dues ocasions Maripaz i Brenda, Nelly ha tornat a posar per davant les aragoneses abans d'entrar als vestidors. A la represa, dos gols consecutius de Nuria Mallada i Maria han fet impossible la remuntada blanc-i-blava.

Dissabte, el Sant Gabriel va aconseguir esgarrapar un punt de la seva visita a Zubieta contra la Reial Societat (1-1). La jove canària Sandra va obrir el marcador al minut 61 després d'una assistència de Rocío, però la local Maialen, després d'una gran acció personal, va repartir un punt per a cada equip.