Futbol Femení
Esports Futbol 04/05/2012

El Barça femení perd a Bilbao davant un gran Athletic (3-1) i es complica la Lliga

Les blaugranes mantenen el lideratge però veuen reduïda la seva diferència a tres punts, fet que les obliga a no fallar en cap de les properes tres jornades que falten per acabar la Lliga

La blaugrana Sonia, rodejada per Olabarrieta i Irene a Lezama

BarcelonaEl Barça marxa líder de Bilbao, però marxa tocat. Les blaugranes han encaixat una dolorosa derrota 3-1 contra l'Athletic, que redueix l'avantatge del líder a només tres punts i, a més, li capgira el 'goal average' a falta de tres jornades per acabar el campionat. El drama per a les noies de Xavi Llorens és que divendres que ve reben l'Espanyol a Sant Adrià, en un derbi molt complicat. Les blanc-i-blaves ja van posar en molts problemes el líder en la primera volta, tallant-li la ratxa victoriosa amb un empat a tres molt polèmic.

A Lezama, les coses han començat malament ben aviat, quan Meli ha comès penal sobre Murua. La pena màxima l'ha transformat Guru al minut 2. Amb l'1-0, l'Athletic s'ha trobat molt còmode, conscient que havia fet el més difícil, que era igualar l''average' i avançar-se en el marcador. Dominador, directe i intens, l'equip basc ha obligat el Barça a jugar molt llarg, estirat, sense que Soni, Olga o Vicky, tres de les jugadores de més desequilibri interior, poguessin aparèixer per enllaçar. Ha hagut de ser Miriam, amb un xut potent des de gairebé 30 metres, qui desencallés l'atac i aconseguís empatar.

Poc després, però, l'Athletic ha tornat a posar-se per davant en el marcador gràcies a un gol de Nekane. La davantera basca ha rematat amb les mans una centrada de Guru, molt activa durant tot el partit, des de l'esquerra davant certa descoordinació entre la central, Ani, i la portera, Eli. L'àrbitre no ha vist que l'acció havia de ser invalidada i ha donat el gol per bo.

Amb el 2-1 s'ha arribat al descans i, a la represa, el Barça ha semblat que sortia decidit a canviar el guió del partit, a tenir més control, a aturar més el joc. Les intencions, però, les ha desfet un Athletic molt vertical, animat a fer un tercer gol que necessitava per poder somiar encara amb la Lliga. Les ocasions s'han repartit a totes dues porteries, però sobretot era a l'àrea blaugrana on es generava més perill. Gairebé al minut 90, la blaugrana Karol ha estavellat una rematada amb rosca al pal que hauria canviat el signe del partit, però, en la resposta local, l'Athletic ha fet el 3-1. Olabarrieta ha penjat una pilota a l'àrea i Ani, estranyament, ha desviat amb el cap i ha introduït la pilota directament a la seva pròpia porteria. Era el minut 92. No hi havia temps per desfer l'errada.

El Barça ha caigut per un resultat que el deixa amb el 'goal average' perdut amb el seu principal perseguidor. Encara manté l'avantatge a la classificació, però si perd al derbi (divendres que ve, en directe per Marca TV) i l'Athletic guanya el seu partit, perdria el lideratge. Si les blaugranes salven les tres properes jornades (encara poden permetre's empatar un partit), serien campiones.

Fitxa tècnica

Athletic Club: Ainhoa; Iraia, Irene, Orueta, Ibarra (74' Itsaso); J.Flaviano, Olabarrieta; Nekane (89' Arranz), Erika, Guru (80' Beiristan; 92' Manu) i I. Murua.

Barça: Sarasola; Flor (76' Guti), Meli, Ani, Lau; Unzúe, Miriam, Vicky; Corredera (76' Karol), Sonia i Olga (58' Ludmila).

Gols: 1-0, Guru (2’); 1-1, Miriam (27’); 2-1, Nekane (35’); 3-1, Ani Escribano (92’, pp.)

Àrbitre: Ha amonestat amb targeta groga les locals Erika (37’) i Irene (70’), i les visitants Olga (22’), Meli (56’) i Miriam (84’).