FUTBOL FEMENÍ
Esports Futbol 05/05/2013

El Barça femení es proclama campió de Lliga a San Mamés

Davant 26.000 persones, les blaugranes han derrotat l'Athletic (1-2) i l'han superat a la classificació en l'última jornada del campionat

El Barça, celebrant el títol a San Mamés

BarcelonaMatí de bogeria a San Mamés, on aquest diumenge, en l'última jornada del campionat i davant 26.000 espectadors, s'ha resolt la Lliga femenina. Després de moltes jornades per darrere per culpa de dues derrotes en els dos primers partits, el Barça femení ha donat el cop d'efecte davant l'Athletic a Bilbao, derrotant-lo per 1-2 per acabar la temporada en primera posició. Les blaugranes revaliden el títol aconseguit la temporada passada. Tornaran a jugar la Champions.

Ben aviat se li han posat de cara les coses al Barça, que sabia que les primeres accions serien clau. Melanie, amb un golàs de falta directa, ha obert el marcador al minut dos, gelant els ànims dels aficionats bascos. Sempre ben situat i contra un Athletic espès, el Barça ha pogut matar el partit amb dues ocasions de Sonia. Però abans del descans i al temps afegit, una falta d'Eli, enverinada per Erika, ha sorprès Ràfols per deixar el marcador en 1-1.

L'empat ha deixat tocat el Barça, que ha sortit més tens al segon temps però l'Athletic no ha sabut aprofitar l'empenta de l'afició. Xavi Llorens ha mogut fitxa i ha reactivat les seves jugadores. Kenty, un dels revulsius, ha marcat el decisiu 1-2, per canviar el punt pels tres que necessitava el Barça per ser campió.

Olga hauria pogut evitar l'agonia final però ha fallat l'1-3 i Nekane, a un quart d'hora del final, ha estavellat al travesser el possible 2-2. El Barça ha resistit i ha confirmat el canvi de líder. En l'última jornada. En l'última oportunitat. I segona Lliga consecutiva per al Barça.

L'expedició blaugrana ha estat acompanyada del directiu responsable del futbol base Jordi Mestre, a més dels directius del futbol femení Joan Ramon Ramos i Xavier Rieiro. En representació de la Federació Catalana, a la llotja de San Mamés hi havia Albert Montull, de la Comissió de Futbol Femení.

Victòries de l'Espanyol i el Llevant Les Planes

A l'ombra del decisiu partit entre l'Athletic i el Barça, els altres tres equips catalans han tancat la Lliga aquest diumenge, també. L'Espanyol ha guanyat amb comoditat la Reial Societat (3-0), després d'un partit força complet de les periquites. Débora, amb una remat brillant després d'una centrada de Brenda des de l'esquerra, ha obert el marcador. Maripaz ha estavellat al pal una assistència de Monforte que hauria sentenciat el matx abans del descans, però també les 'txuri urdin' han vist com Mireia desviava un xut que les ficava en el partit. A la represa i als pocs segons d'entrar al camp, Willy ha fet el 2-0 amb una bona acció individual i, després d'un córner, Vanesa Gimbert ha tancat el marcador amb el tercer gol per a les locals.

A Sevilla, el Llevant Les Planes ha guanyat 2-3, gràcies als gols d'Inés només començar el partit i d'Evita, que n'ha marcat dos. La reacció local ha espantat les noies que entrena Albert Sánchez, però finalment han pogut conservar la victòria. A Huelva, el Sant Gabriel ha ensopegat contra el Cajasol San Juan (2-1). Un gol de Marta Cubí, a les acaballes del partit, no ha pogut evitar la desfeta de les catalanes, que havien encaixat dos gols abans de la mitja hora de joc.

La resta de resultats de la jornada són: Llevant 7-0 Lagunak, Collerenc 4-2 Prainsa Saragossa, Rayo Vallecano 0-1 València i Llanos Olivenza 2-5 Atlètic de Madrid.