Futbol femení
Esports Futbol 29/09/2013

El Barça femení s'endú el derbi (0-3) i ja és líder en solitari

Corredera, Ruth i Sonia han sigut les golejadores contra l'Espanyol. Les blaugranes han aprofitat les ensopegades de l'Athletic i el València per consolidar la primera plaça a la classificació

Sant Adrià de BesòsDesprés de quatre jornades, el Barça femení ja és líder en solitari de la Primera Divisió femenina. Les blaugranes s'han endut el derbi de Sant Adrià contra l'Espanyol (0-3) i han fet bones les derrotes de l'Athletic davant el Rayo (3-1) i del València a Sevilla (2-1) per consolidar-se al capdavant de la classificació. Amb 12 punts, l'equip de Xavi Llorens mana a la Lliga amb dos punts d'avantatge sobre el Rayo Vallecano i el Llevant. D'altra banda, la derrota al derbi deixa l'Espanyol cuer amb només un punt, empatat amb l'Oviedo.

Ha sigut un derbi poc emocionant. Als tres minuts de joc, quan els dos equips encara no s'havien situat al terreny de joc, Marta Corredera s'ha inventat una jugada individual per batre Jamila amb un xut potent amb la cama esquerra. El 0-1 ha semblat matar el partit, com si l'Espanyol no cregués en la remuntada i el Barça se sentís prou fort per mantenir l'avantatge. El vent i l'avançada línia de pressió de les periquites ha provocat un partit de passades llargues que no ha deixat gaires bones ocasions al primer temps. Amb més pausa a la segona part, el Barça ha controlat el joc. Als pocs segons, Ruth ha fet el 0-2 amb un cop de cap després d'una centrada d'Alexia i ha acabat de sentenciar el matx. Sense resposta, l'Espanyol ha intentat marcar el seu gol, però li han faltat recursos. Sonia, després de fallar un un contra un enviant la pilota al pal, ha fet el 0-3 amb un gran xut a l'escaire a vint minuts del final. No hi hagut més història en un derbi tranquil. La victòria ha consolidat el lideratge del Barça i envia l'Espanyol a la cua de la classificació.

En els altres dos partits de la jornada amb presència catalana, ni el Sant Gabriel ni el Llevant Les Planes han pogut puntuar. Les de Sant Adrià han caigut 2-0 davant la Reial Societat. Herrero ha avançat les locals, que han disposat de bones arribades per ampliar l'avantatge. No ha sigut fins al temps afegit del segon temps quan ha arribat la sentència, després que el Sant Gabriel arrisqués en busca de l'empat. D'altra banda, l'equip de Natalia Astrain ha vist com el Prainsa Saragossa li remuntava un gol per endur-se el triomf. En tres minuts, les aragoneses han aixecat el 0-1, obra de Carol al minut 19, per deixar el Llevant Les Planes sense victòria.