Esports Futbol 04/08/2012

El Barça s'enfronta al PSG en un amistós de Champions

L'equip francès serà el primer rival d'entitat del nou projecte de Tito Vilanova. El tècnic català recupera Puyol, Montoya i Tello, però perd Adriano per lesió

Jordi Mestre
2 min
Tito Vilanova aprofita els últims dies de vacances a l'Escala a l'espera que es tanqui el seu nou contracte.

BarcelonaEl FC Barcelona i el París Saint-Germain s'enfrontaran aquest dissabte (19.45 h, TV3 i GolT) al Parc dels Prínceps de París en un partit amistós. En el tercer duel de la pretemporada blaugrana, l'equip català jugarà contra el subcampió francès, un equip que aquesta temporada aspira a tot.

Antecedents

El Barça i el PSG s'han trobat en cinc ocasions fins ara. El precedent més sonat va ser precisament l'últim, quan ambdós conjunts es van enfrontar a la final de la Recopa d'Europa de l'any 1997. Aquell partit, disputat a Rotterdam, va acabar amb victòria 1-0 dels blaugranes gràcies a un gol de penal del brasiler Ronaldo. L'equip que entrenava Sir Bobby Robson va sumar el segon títol de l'any i va aprofitar la confiança per encarar la final de la Copa del Rei que disputaria (i guanyaria) un mes després al Santiago Bernabéu.

Retorns i baixes

Tito Vilanova s'ha endut fins a 22 futbolistes per al partit contra el PSG. A l'alta del capità Carles Puyol s'hi uneixen les de Martín Montoya i Cristian Tello, retornats després del discret paper de la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Londres. Vilanova, però, no podrà disposar d'Adriano, lesionat al turmell, ni de Jordi Alba, a qui el club ha donat cinc dies de vacances per compensar l'acumulació de campionats a què s'ha vist sotmès el lateral de l'Hospitalet.

El PSG, un rival poderós

L'equip parisenc ha passat de secundari a favorit a totes les competicions després de ser adquirit pel Fons Sobirà d'Inversió de Qatar, que dirigeix el xeic Al-Thani. Els qatarians van demostrar una enorme ambició des del primer moment i no van escatimar recursos per fer-la realitat: els fitxatges milionaris de Thiago Silva i Zlatan Ibrahimovic són l'última demostració del poder econòmic dels nous amos del PSG. Amb el llorejat Carlo Ancelotti a la banqueta, l'equip francès aspira a tot la pròxima temporada.

stats