SELECCIÓ ARGENTINA
Esports Futbol 26/07/2011

Sergio Batista és destituït com a seleccionador argentí i es pensa en Alejandro Sabella

Després de vuit mesos, el seleccionador argentí Sergio Batista ha estat destituït perquè no ha assolit bons resultats durant la darrera Copa Amèrica

Redacció
1 min
El seleccionador argentí Sergio Batista

BarcelonaEl president de l'AFA), Julio Grondona, ha pres aquesta decisió sobretot pel mal futbol exhibit per l'Argentina durant la Copa Amèrica, quans els amfitrions van caure als quarts de final davant de l'Uruguai després d'haver guanyat un dels quatre partits jugats.

Els principals candidats a ocupar el càrrec són el fins ara tècnic de l'Estudiantes de La Plata, Alejandro Sabella, i Carlos Bianchi. Bianchi, qui va fer campió del món el Boca Juniors ara farà una dècada, ha estat durant anys l'etern aspirant, però les seves males relacions amb Grondona l'han apartat de la cursa per fer-se càrrec de la selecció, que segurament serà dirigida pel veterà Sabella. Sabella va donar a l'Estudiantes una Copa Libertadores el 2009.

El portaveu de l'AFA, Ernesto Cherquis Bialo, ha anunciat que el Comitè de Seleccions de la federació ha decidit, a més, "observar" el director de seleccions de l'Argentina, Carlos Bilardo, després de la mala imatge que va donar la selecció a la Copa Amèrica, on va ser eliminada per l'Uruguai en quarts de final.

Una nova Primera Divisió

Aquesta però, no va ser l'únic notícia ahir a la seu de l'AFA a Ezeiza. La federació ha proposat reorganitzar la Primera Divisió oferint l'ascens automàtic als 20 clubs de Segona Divisió per crear una Primera amb 40 clubs. La idea coincideix amb el descens d'un dels grans del futbol argentí, el River Plate. El River però, haurà de jugar segur un any a primera doncs la nova lliga no es farà efectiva fins el 2012. Acte seguit, tornarà a Primera. La mesura també ajuda a tres històrics (Boca, Racing i San Lorenzo) que aquesta temporada iniciaven la temporada amb una mitjana de punts que els feia patir per no baixar.

stats