FUTBOL
Esports Futbol 14/07/2013

El Bayern guanya a Rostock (4-0) en un partit de molts proves per a Guardiola

El tècnic català aprofita l’últim amistós davant un equip d’inferior categoria per canviar jugadors de posicions habituals. A partir del pròxim partit ja podrà comptar presumptament amb Thiago

Isaac Lluch
2 min
Thomas Müller celebra amb Lahm un dels gols que ha aconseguit el Bayern / JOHANNES EISELE / AFP PHOTO

BERLÍNEl que no va aconseguir amb el Barça, ho ha aconseguit aquesta tarda amb el Bayern. Ni l’època ni les circumstàncies són les mateixes, però per fi Pep Guardiola pot dir que ha guanyat al camp de tot un campió de la RDA, ara amb problemes per sobreviure: el Hansa Rostock.

L’octubre de 1991 el dream team de Cruyff, amb Guardiola de titular, va perdre a Rostock (1-0), però res el va apartar del camí cap a la primera Copa d’Europa de la història blaugrana. Avui, en un simple matx de pretemporada, tampoc res desvia Guardiola de les seves idees, per molt innovadores que semblin al seu nou equip.

El cert és que en l’últim amistós davant un rival d’inferior categoria, el Bayern ha assajat inicialment amb un 4-3-3 amb forces novetats al mig del camp. Kroos s’ha situat al migcentre mentre que Lahm (lateral dret en l’exitosa temporada passada) i Ribéry (extrem esquerre) han actuat d’interiors. Al davant, la mobilitat de Müller i Shaqiri per banda i de Pizarro per l’eix, han ajudat a crear un joc viu davant un rival que, tot i ser de Tercera Divisió, també ha procurat tractar bé l’esfèrica.

El Bayern cada cop juga més compacte. Porter i defensa avançada, migcamp ben cosidor en transicions a l’atac, i puntes que participen molt en el joc. Pizarro, per exemple, agrada molt a Guardiola per com baixa a rebre i per com pivota cap a l’arribada de la segona línia.

Justament arribant des del mig del camp ha inaugurat el marcador Lahm. Ribéry, des de la frontal de l’àrea amb un xut sec habilitat per Pizarro, ha augmentat diferències abans del descans. Thomas Müller, amb un golàs a la mitja volta, i Mandzukic, pescant un rebot, han posat color a un menys intens segon temps per situar el 0-4 definitiu al marcador

Guardiola vol que el seu Bayern sigui innegociablement dominador del partit i està ajuntant tots els pilotaires que té a disposició sense importar tant l’exuberància física com el control de la pilota. (El migcampistes bavaresos del primer temps feien una alçada de mitjana d’1,73 metres). A l’espera de comptar amb futbolistes versàtils com el blaugrana Thiago, Götze, Schweinsteiger o Javi Martínez, Guardiola no dubta a canviar molts futbolistes de la seva ubicació natural per anar absorbint tota la informació possible sobre les limitacions i prestacions de tota la plantilla.

Poc a poc s’acaben els períodes per a proves. El cap de setmana que ve, el Bayern juga un triangular contra equips de Primera com el Dortmund, el Mönchengladbach i l’Hamburg. Després (24 de juliol) ve el duel contra el Barça i tres dies després la Supercopa alemanya a Dortmund. Tot apunta que Thiago ja serà amb Guardiola.

Avui tot just s’ha perdut un partit festiu contra l’equip favorit de la cancellera alemanya Angela Merkel. En una acció benèfica, el Bayern va decidir col·laborar amb el Hansa Rostock per salvar-lo de la fallida financera. Per recaptació d’entrades i de drets televisius, aquest humil equip s’embutxacarà al voltant d’un milió d’euros.

stats