FUTBOL
Esports Futbol 03/07/2019

El Brasil elimina l'Argentina (2-0) i es classifica per a la final de la Copa Amèrica

Messi, molt crític amb l'arbitratge: "És increïble, no han xiulat dos penals"

Messi, amb Coutinho, durant les semifinals de la Copa Amèrica

BarcelonaUn gol de Gabriel Jesús, al minut 19, i un altre de Roberto Firmino, al 71, han permès al Brasil classificar-se per a la final de la Copa Amèrica al derrotar l'Argentina (2-0), en el que ha sigut una nova desfeta del blaugrana Leo Messi amb la seva selecció.

El gol de Gabriel Jesús, matiner, després d'una gran jugada de Dani Alves i a passada de Firmino, ha marcat clarament el partit. L'Argentina ha intentat reaccionar, però no ha tingut la sort de cara, ja que Sergio Agüero ha estavellat una pilota al travesser durant el primer temps i ja a la segona part Leo Messi ha topat amb el pal quan buscava l'empat.

El davanter del Barça, que ha fet el seu millor partit de la competició, ha intentat estirar el seu equip, però, quan millor estaven jugant els argentins, un contraatac conduït per Gabriel Jesús i culminat per Firmino ha significat la sentència.

Quan ha acabat el partit, Leo Messi s'ha mostrat molt crític amb l'arbitratge: "Estic enfadat perquè hem fet un gran partit, un gran esforç, perquè tot s'acabi d'aquesta manera". L'argentí ha indicat que, abans del segon gol dels brasilers, l'àrbitre no ha assenyalat un penal a l'àrea contrària i s'ha queixat de l'empenta a Otamendi dins l'àrea, acció en què l'àrbitre tampoc ha xiulat res. "S'han cansat de fer tonteries, en aquesta Copa Amèrica, i en aquesta ocasió no han utilitzat el VAR, és increïble. No han xiulat dos penals. Però ha sigut així en tot el partit. Quan hi havia un mínim contacte, era falta per a ells. Són tonteries que t'acaben traient del partit", ha analitzat l'astre argentí, que primer ha dit que espera que la © hi faci alguna cosa, però després ha indicat que potser no hi faran res "perquè el Brasil ho manega tot".

El Brasil d'Arthur i Coutinho, que aquesta matinada han jugat els 90 minuts del partit, s'enfrontarà aquest diumenge al guanyador de l'altra semifinal, la que disputaran Xile i el Perú.