Copa Amèrica
Esports Futbol 09/07/2011

El Brasil empata contra Paraguai gràcies a un gol de Fred a l'últim minut del partit (2-2)

Jádson ha avançat la 'canarinha' al primer temps, però Santa Cruz i Valdez han capgirat el marcador. Però Fred, al minut 89, ha aconseguit el definitiu empat a dos

Alves cau per l'entrada de Santa Cruz (e) i Riveros

BarcelonaUn gol de Fred a l'últim minut del partit ha salvat un punt per a la selecció brasilera, que aquest dissabte ha disputat un partit molt fluix contra un Paraguai més atrevit i amb més ganes de futbol (2-2). Un resultat que deixa els dos equips amb dos empats després dels dos primers partits a la Copa Amèrica.

El primer temps ha començat amb Paraguai duent la iniciativa, i fins i tot amb opcions d'avançar-se al marcador. Però l'equip que entrena Gerardo Martino no ho ha aprofitat i ha acabat veient com la canarinha s'avançava abans del descans. Ramires ha cedit de manera gairebé involuntària una pilota a Ganso, a la frontal de l'àrea, i aquest ha obert a la dreta per a l'arribada de Jádson, que ha sorprès el porter amb un xut llunyà.

El partit semblava encarrilat per a la selecció que entrena Mano Menezes, però al segon temps tot plegat ha fet un gir inesperat. Al minut 55, Paraguai ha sortit al contraatac i ha agafat la selecció brasilera totalment descol·locada. Santa Cruz ha rebut pràcticament sol i ha pogut superar el porter Julio César.

I deu minuts més tard, després que Neymar errés una bona ocasió davant la porteria paraguaiana, Estigarribia ha robat una pilota a Dani Alves a l'interior de l'àrea. Aquest ha cedit per a Santa Cruz, que ha passat la pilota a Valdez. Aquest ha rematat, la pilota l'ha rebutjat el porter, però el rebot ha impactat amb el mateix Valdez, que ha acabat introduint l'esfèrica a la porteria.

A partir d'aquest moment, Brasil s'ha llançat a l'atac i ha tingut bones ocasions per empatar, tot i que sense èxit. Però quan semblava que el Paraguai aconseguiria els tres punts, Fred ha rebut una pilota a la frontal i ha enviat un fort xut de primeres, impossible pel porter Justo Villar.

Brasil 2 – Paraguai 2

BRASIL: Julio César, Alves, Lucio, Thiago Silva, André Santos, Lucas Leiva, Ramires (m. 70, Lucas Moura), Jádson (m.45, Elano), Ganso, Pato i Neymar (m. 83, Fred)

PARAGUAI: Villar; Verón, Da Silva, Alcaraz, Torres, Ortigoza, Vera, Riveros (m. 68, Cáceres), Estigarribia (m. 80, Martínez), Santa Cruz i Barrios (m. 57, Valdez)

GOLS: 1-0 (m. 38) Jádson. 1-1 (m. 55) Santa Cruz. 1-2 (m.67) Valdez. 2-2 (m.88) Fred.

ÀRBITRE: Wilmar Roldán (colombià). Targetes grogues a Jádson, Pato, Lucas Leiva pel Brasil, i Barrios i Cáceres pel Paraguai.

ESTADI: Mario Alberto Kempes, de la ciutat de Córdoba. Uns 57.000 espectadores.