LLIGA ARGENTINA
Esports Futbol 26/06/2011

El River Plate baixa per primer cop en la seva centenària història a Segona Divisió

L'històric River Plate, el club amb més lligues argentines, ha baixat a Segona Divisió després de perdre la promoció amb el Belgrano

Toni Padilla
1 min
Pavone (River Plate), després de fallar un penal

BarcelonaEl River Plate jugarà per primer cop en la seva història a Segona. L'històric club de Buenos Aires ha perdut la promoció de descens amb el Belgrano després d'empatar 1-1 el matx de tornada. A l'anada, el "pirata" havia guanyat 2 a 0.

A l'Argentina el sistema de descensos fa que els clubs baixin després de sumar el promig de les tres darreres temporades, i malgrat això el River cau al pou després de tres temporades horribles. Els "millonarios" ja havien perdut l'anada de la promoció i ahir van somiar en aixecar l'eliminatòria gràcies a un gol matiner de Pavone.

En la segona part, però, Farré ha empatat. El mateix Pavone ha fallat poc després un penal. El partit ha acabat amb incidents a les graderies provocats per aficionats que han amenaçat els seus propis jugadors. Molts d'ells han acabat plorant. Més de 2.000 policies han intentat controlar el partit, després dels incidents del partit d'anada i de l'amenaça dels aficionats radicals del River si es perdia, com ha passat.

El River, fundat el 1901, és un dels clubs amb més aficionats de l'Amèrica Llatina. Amb 33 lligues i dues Copes Libertadores, ara incia un descens a l'infern després d'anys de problemes esportius i institucionals.

stats