Esports Futbol 30/11/2014

El City supera el Southampton de Koeman en el duel per la segona plaça (0-3)

L'Everton de Robert Martínez ha caigut a mans del Tottenham per 2-1

Touré Yaya supera Victor Wanyama / MIKE HEWITT / GETTY

BarcelonaEl Manchester City de Manuel Pellegrini ha donat un cop d'autoritat a la Premier League i ha superat el Southampton 0 a 3, un resultat que permet als 'citizens' situar-se segons a la classificació, amb 27 punts, a sis del Chelsea de José Mourinho. El partit s'ha decidit en una trepidant segona meitat, on el City ha demostrat la seva capacitat ofensiva tot i quedar-se amb deu jugadors per expulsió d'Eliaquim Mangala.

El primer gol de la tarda al St. Mary's Stadium ha estat de Touré Yaya, amb un xut des de la frontal que ha superat per baix Fraser Forster. El jugador ivorià ha ofert el millor i el pitjor del seu repertori en pocs minuts, ja que uns minuts més tard ha perdut una pilota en la primera fase de construcció, en una posició molt propera a la seva àrea, i Mangala ha hagut de fer una falta que li ha suposat la segona groga i la conseqüent vermella. Tot i això, l'equip de Ronald Koeman no ha pogut imposar el seu joc, i Frank Lampart ha marcat el segon gol al culminar un contraatac amb un xut des de la frontal que ha entrat arran de pal. Als últims minuts, i amb el Southampton bolcat, el City ha fet el 0 a 3. Contraatac ràpid, assistència del Kun Agüero amb l'exterior i definició del lateral esquerre Gaël Clichy a la punta d'atac dret. Els de Koeman són ara tercers amb quatre punts d'avantatge sobre el Manchester United de Louis Van Gaal.

Qui també ha aconseguit la victòria ha sigut el Tottenham de Mauricio Pochettino. El conjunt londinenc ha superat l'Everton de Robert Martínez per 2-1. La igualtat inicial del partit, molt disputat, s'ha trencat en minut 11, quan Miralla ha anotat un dels gols de la jornada. El davanter ha controlat, s'ha desfet d'un defensor, i ha posat la pilota a l'escaire de la porteria del francès Lloris. L'avantatge visitant, però, no ha durat massa, ja que Erikssen ha aprofitat un rebuig del porter Howard i, amb un suau llançament, ha tornat a posar l'empat en el marcador.

Els locals ha dominat el joc però no han sigut capaços de materialitzar les seves oportunitats. L'ex de l'Ajax, precisament, ha sigut un dels jugadors més actius sobre la gespa. L'Everton s'ha ofegat amb el diluvi d'ocasions dels de Pochettino. Soldado, en aquesta situació, ha anotat el segon i definitiu gol del Tottenham a falta de 20 segons pel final del primer temps. Cop molt dur pels de Martínez, que no han sabut reaccionar i aixecar-se en el segon temps.