FUTBOL

El president del Consell Superior d'Esports no es planteja la "hipòtesi" d'una Catalunya independent

Miguel Cardenal recorda que la legislació només preveu que participin en competicions estatals els equips espanyols i que l'exemple d'Andorra no és comparable

Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD), ha assegurat que no es planteja la possibilitat que Catalunya s'independitzi d'Espanya, però ha recordat que la legislació només preveu que participin en competicions estatals els equips espanyols i que l'exemple d'Andorra no és comparable.

"No em plantejo aquesta hipòtesi, ja que no crec que acabi passant, però en tot cas la legislació espanyola l'únic que contempla és que a les nostres competicions hi participin els equips que formen part del nostre país", ha assenyalat.

Cardenal ha recordat que els equips d'Andorra poden participar en competicions espanyoles, si bé ha afegit que aquesta situació no és comparable amb cap altra per les particularitats que envolten el principat andorrà. Cardenal ha assenyalat que prefereix "no plantejar una hipòtesi de treball" que considera "absolutament inviable".

"En el marc constitucional actual estem parlant d'una possibilitat que no existeix i no vull especular sobre això ni sobre altres coses que no es podran donar. No ho contemplo", ha assenyalat Cardenal.