Futbol
Esports Futbol 13/08/2012

Miguel Cardenal: "Aquesta guerra del futbol s'ha d'acabar ja"

El president del Consell Superior d'Esports (CSD) ha confirmat que acudirà aquest dimarts a l'Assemblea General de la Lliga de Futbol, on es tractarà el conflicte entre els clubs i els operadors de televisió

Efe
2 min
La lluita pels drets televisius és l'origen de la guerra.

MadridEl president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, ha confirmat que aquest dimarts acudirà a l'Assemblea General de la Lliga de Futbol Professional (LFP), que abordarà el conflicte pels drets televisius i ha dit: "Aquesta guerra del futbol ha d'acabar ja i ser l'última".

"Els acords han d'arribar ja", ha afegit Cardenal tot just aterrar a Madrid procedent de Londres, on ha estat pendent dels Jocs Olímpics. En declaracions a l'agència de notícies 'Efe', el president ha revelat que en els últims dies ha dedicat "molt de temps" a tractar amb els operadors televisius –Mediapro i Canal Plus–, la LFP, els clubs i la Federació Espanyola de Futbol.

El president del CSD ha afegit: "És imprescindible que tots siguem exigents amb nosaltres mateixos i prenguem una actitud que ens faciliti arribar a diferents acords".

Quan se li ha preguntat si espera que aquest dimarts hi hagi un apropament entre les parts –els tretze clubs 'rebels', la resta dels equips de Primera i Segona i els operadors–, Cardenal ha fet una crida a la responsabilitat de tots i, "d'una manera especial ", a la dels operadors televisius.

"Han d'abandonar aquesta postura d'intransigència. El futbol espanyol no pot permetre's les pèrdues milionàries que es derivarien d'una explotació comercial deficient dels drets de transmissió dels partits. S'ha de formalitzar un acord", ha dit.

Cardenal s'ha mostrat segur que podrà donar un cop de mà perquè es produeixi aquest pacte i ha fet una crida perquè tothom "remi en la mateixa direcció perquè es defineixi el model d'explotació al més aviat possible". "No és el moment d'adquirir postures que no facilitin un acord immediat", ha afegit.

El president del Comitè Superior d'Esports ha dit que aquest dimarts vol sentir els clubs i que molts li han fet arribar el seu desig de traslladar-li les seves opinions.

"Demà [dimarts] tenim una oportunitat excel·lent per parlar amb profunditat de tots els aspectes que són sobre la taula en l'òrgan de govern del futbol professional", ha declarat.

Cardenal ha recordat, a més, que la redacció de la nova llei d'esport professional "és imminent", que el CSD fa temps que treballa amb totes les parts implicades i que es podrà debatre i buscar acords per assolir el seu "objectiu: dotar l'esport professional d'unes estructures modernes que li permetin enfrontar-se als reptes actuals".

"Aquesta guerra del futbol ha d'acabar ja i ser l'última: la regulació ha d'evitar situacions com l'actual", ha conclòs.

stats