Futbol català
Esports Futbol 22/10/2012

Els clubs de futbol de Catalunya es comprometen a lluitar pel reconeixement de les seleccions catalanes

Barça i Espanyol encapçalen la llista de clubs que aquest dilluns han rubricat el conveni amb la Plataforma Pro Seleccions

M. Molina
2 min
Els presidents de cada club, el de la Plataforma ProSeleccions i el de la Generalitat Artur Mas

BarcelonaEls principals clubs de futbol de Catalunya, encapçalats pel Barça i l'Espanyol, s'han compromès aquest dilluns a lluitar pel reconeixement de les seleccions esportives catalanes, en un acte que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, amb presència del president Artur Mas. Els equips –encapçalats pels presidents respectius– han signat un conveni amb la Plataforma Pro Seleccions en què es comprometen, entre d'altres coses, a promoure i defensar les seleccions nacionals catalanes.

Malgrat que Sandro Rosell i Ramon Condal (presidents de Barça i Espanyol) han assistit a l'acte, el manifest a favor d'aquesta iniciativa l'ha llegit Isabel Tarragó, president de la UE Llagostera. Tarragó ha dit que "el deure dels clubs és estar al costat de la majoria catalana" i que per això manifesten "el suport a les seleccions catalanes".

La presidenta del Llagostera assegura que els equips estan "orgullosos" del futbol que es practica a Catalunya, i ha explicat que si –en el cas del futbol– s'aconsegueix el reconeixement internacional "els beneficis seran molts", tant per al país com per a l'esport.

D'altra banda, Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, ha recordat que l'any 1999 es van recollir més de mig milió de firmes per modificar la llei de l'esport al Parlament i així afavorir el reconeixement d'aquestes seleccions, però el Tribunal Constitucional va tombar la llei aquest 2012. "Una decisió sobretot política que vol limitar la nostra llibertat", ha destacat Vinyals, que ha qualificat l'acord amb els clubs com "un referent per al país i la resta d'esports".

Suport del president Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat en la seva intervenció que el reconeixement de les seleccions és un tema "delicat" a Madrid. "És evident que en aquests temes també ens ho posen difícil. A vegades he pensat que era més difícil això que no pas obtenir el concert econòmic", ha afegit Mas, que ha qualificat la reivindicació com un procés "que hauria de ser normal, però que no és així".

Per Mas, el reconeixement serà una realitat amb "treball i perseverança", i ha donat les gràcies als clubs de futbol per "tenir aquest sentit de país". "Si fem pinya els resultats acabaran venint, i mai millor dit", comentava. I ha conclòs dient que "per al procés que estem engegant a Catalunya és necessària la gent, i per al reconeixement de les seleccions són necessaris els clubs".

L'acord entre clubs i Plataforma

Segons explica la Plataforma a través d'un comunicat, i més enllà de la promoció i defensa de les seleccions, el conveni inclou diversos acords de col·laboració. "Els clubs es comprometen a col·laborar amb la Plataforma, la Federació Catalana de Futbol, la Secretaria General de l'Esport i d'altres entitats que impulsin el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Futbol. Un compromís que també és vàlid per al reconeixement de les federacions dels esports de les altres seccions que puguin tenir els clubs".

La Plataforma considera aquest acord com un fet "històric" perquè "marca el camí que cal seguir i demostra la implicació dels clubs en el reconeixement internacional de les seleccions esportives pròpies".

stats