Copa del Rei
Esports Futbol 13/12/2012

Un Celta amb més ofici supera el Madrid a l'anada dels vuitens de la Copa (2-1)

Els gallecs s'han avançat amb els gols de Bermejo i Bustos, i Cristiano ha retallat distàncies poc abans d'acabar. Benzema s'ha lesionat al quart d'hora de joc

M. M.
Krohn-Dehli intenta escapar-se de Di María a Balaídos

BarcelonaEl Reial Madrid haurà de remuntar al Bernabéu si es vol classificar per als quarts de final de la Copa del Rei. El conjunt que entrena José Mourinho ha perdut contra el Celta (2-1) en el partit d'anada dels vuitens de la competició del KO, en un enfrontament on el madridista Benzema s'ha lesionat al quart d'hora de joc –té un esquinç al turmell dret– i ha hagut de ser substituït per Callejón.

El primer temps ha acabat sense gols, tot i que els locals han estat superiors i han tingut més control de l'esfèrica. Plovia amb força a Balaídos, però aquesta pluja no ha afectat l'efectivitat local que s'ha avançat després del descans per mitjà de Bermejo, que ha aprofitat una badada defensiva per caçar una centrada al segon pal i ha rematat al fons de la porteria d'Adán –que ha jugat de porter en el lloc de Casillas–.

Els gallecs s'han sentit amb més confiança que mai i, malgrat que el Madrid ha fet un pas endavant, ha continuat insistint i ha trobat el segon gol. Bustos ha recuperat una pilota a la zona de tres quarts i ha provat el tir des de fora l'àrea amb l'encert de fer entrar la pilota per l'escaire.

El Reial Madrid, amb més coratge que futbol, ha continuat atacant i ha trobat el gol per mitjà de Cristiano Ronaldo, que ha trencat el fora de joc i ha superat el porter Sergio amb un bon toc amb la punta de la bota.

L'Atlètic de Madrid supera el Getafe (3-0)

D'altra banda, l'Atlètic de Madrid ha fet un pas de gegant per classificar-se per als quarts de final de la Copa en superar el Getafe (3-0) en el derbi madrileny. Els matalassers, sense Falcao –oficialment reservat per molèsties musculars–, s'ha avançat al primer temps gràcies a un penal transformat per Costa. Ja a les acaballes del partit, els locals han sentenciat amb els gols de Filipe o Costa.

La nota negativa per als matalassers ha estat la lesió d'Adrián López, que ha demanat el canvi i és dubte per a l'enfrontament del diumenge al Camp Nou contra el Barça.