Lliga de Campions
Esports Futbol 02/10/2012

El Celtic treu petroli de Moscou i deixa l'Spartak contra les cordes (2-3)

Els d'Unai Emery havien aconseguit capgirar el gol inicial de Hooper però han acabat caient amb un gol en pròpia porta i un altre al límit del temps reglamentari. El conjunt rus encara no ha puntuat i és cuer al grup G

M. Molina
Els jugadors del Celtic (de negre) celebren un gol davant la desesperació d'Ari de l'Spartak de Moscou

BarcelonaEl Celtic de Glasgow ha aconseguit la victòria al camp de l'Spartak de Moscou i ha sumat la primera victòria en aquesta fase de grups. L'alegria escocesa contrasta amb la decepció russa, ja que els d'Unai Emery tanquen la segona jornada com a cuers del grup G, encara sense puntuar, i es compliquen la classificació per a la següent fase de la Lliga de Campions.

El Celtic ha sortit al camp més endollat i ha dominat el partit durant la primera mitja hora. Amb intensitat en les jugades, velocitat a la contra i verticalitat en els atacs, els escocesos s'han pogut avançar gràcies a un gol de Gary Hooper abans del primer quart d'hora de partit.

Aquesta diana ha deixat estabornit l'Spartak, que no ha pogut reaccionar. Al contrari, els visitants han continuat generant perill, han reclamat un penal i han vist com l'àrbitre anul·lava un gol a Hooper per fora de joc.

El conjunt escocès era amo i senyor però l'Spartak ha reaccionat i ha aconseguit empatar al límit del descans per mitjà d'Emenike. Amb 1 a 1, els jugadors anaven al vestidor.

Al revés que al primer temps, els russos han sortit més forts a la represa i en un contraatac, Emenike ha pogut aprofitar un mal refús del porter del Celtic per marcar el segon gol de l'Spartak.

A partir d'aquí els russos han passat a controlar el partit i la pilota, però en un contraatac, Insaurralde ha comès una falta sobre Cooper, essent l'últim home, i el defensa ha vist la vermella directa. Amb inferioritat, l'Spartak s'ha debilitat i això ho ha aprofitat el Celtic per, novament, fer-se amb les regnes del joc. I així, en una pilota a l'interior de l'àrea, Forrest ha xutat a porteria, la pilota l'ha aturat el porter i ha rebotat en el defensa Kombarov, que en pròpia porteria, ha situat novament l'empat a l'electrònic quan faltava un quart d'hora.

El Celtic semblava conformar-se amb aquest punt en camp contrari, mentre l'Spartak ha intentat trobar el gol de la victòria a la desesperada. Però no ho ha aconseguit, tot al contrari. Ha estat el Celtic, al minut 90, qui ha pogut foradar la porteria local. Samaras ha rematat una centrada a l'interior de l'àrea i ha marcat el gol de la victòria.

Els escocesos queden amb 4 punts al grup G, i l'Spartak queda com a cuer després d'haver perdut els dos primers partits.