LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 16/03/2011

El Chelsea, de nou a quarts de final tot i empatar 0-0 a casa

El Chelsea jugarà de nou als quarts de final de la Lliga de Campions fent bo el 0-2 del partit d'anada al camp del Copenhaguen.

Fernando Torres (Chelsea), en acció contra el Copenhaguen

LondresEl Chelsea s'ha classificat avui sense problemes per als quarts de final de la Lliga de Campions en empatar sense gols amb el Copenhaguen, ja que s'ha nodrit de l'avantatge aconseguit en l'anada i s'ha pogut permetre el luxe de desaprofitar les seves moltes ocasions d'aquesta nit a Stamford Bridge.

Malgrat l'escassa necessitat amb què els locals han arribat a aquest duel, després de guanyar per 0-2 a Dinamarca, el planter de Carlo Ancelotti ha irromput imparable i creatiu. Ha destacat el paper de Didier Drogba, que ha treballat al costat d'Anelka mentre Fernando Torres romania a la banqueta. Les decisions preses avui per Ancelotti han tingut molt en compte el partit de Lliga davant el Manchester City diumenge, per al qual vol tenir descansat a l'espanyol.

Ocasions, no n'hi han faltat al Chelsea, però sí encert i efectivitat a les assistències que ha fet sovint Ashley Cole des de la banda esquerra als seus companys.

La primera d'elles ha arribat als peus de Frank Lampard als tres minuts de partit i se li ha escapat a l'anglès, que no l'ha sabut dirigir en condicions.

Seria només la primera de les innombrables ocasions de gol que han tingut en la primera part els "blues", amenaçats de tant en tant pel perill dels danesos en el joc a pilota parada.

Un tir lliure del Copenhaguen estavellat contra la muralla del Chelsea (minut 5), un córner ràpidament aclarit pels anglesos (minut 8) i un esplèndid tir lliure que pega directament amb el pal (minut 24) resumeixen les gestes del Copenhaguen, que ha estat molt a prop d'aconseguir l'avantatge en aquesta última acció.

Plena de pancartes i encara esperançada, l'afició danesa que ha viatjat a Londres no ha callat en tot el partit. Ha cridat i cantat als seus sense parar i ha xiulat el rival quan s'acostava a l'àrea dels visitants, que han enlluernat aquesta nit amb el seu uniforme de color fúcsia.

L'envit, al que ha acudit com a espectador el tècnic uruguaià del Brighton i exjugador del Reial Saragossa, Gustavo Poyet, ha transcorregut en una pista absolutament dominada en totes les seves posicions per un Chelsea que, a més, creixia a mesura que avançava el duel. L'última gran opció dels londinencs abans del descans, al minut 44, ha acabat a les mans del porter adversari, que ha salvat llavors al Copenhaguen, que tanta guerra va donar al Barcelona en la fase de grups, d'una eliminatòria més dramàtica.

Després de la represa, els danesos, dirigits per Stal Solnakken, han seguit buscant la seva necessitada golejada, mentre Ancelotti feia els seus canvis en la davantera per donar sortida en el minut 67 a un Torres fresc.

Entre l'anar i venir desesperat dels visitants, el Chelsea s'ha posat a defensar, més tranquil conforme es veia prop el final, a qui no li ha calgut més que esperar amb el marcador buit per encaminar-se a la següent fase de la competició.

Chelsea 0-0 Copenhaguen

Chelsea: Cech, Ivanovic, A. Cole, Bosingwa, Terry, Ramires, Lampard, Mikel (Essien m.83), Jirkov, (Malouda 75), Drogba, Anelka (Torres m.68).

Copenhaguen: Wiland, Antonsson, Wendt, Jorgensen, Bengtsson (Zohore m.61), Claudemir, Kvist, Gronkjaer, Vingaard (Santin m.74), Bolanos (Kristensen m. 89), Ndoye.

Àrbitre: Oddvar Moen (Noruega). Va mostrar targeta groga a Drogba, del Chelsea, ja Claudemir i Bolaños, del Copenhaguen.

Incidències: Partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions disputat a Stamford Bridge davant 36.454 espectadors.