PREMIER LEAGUE
Esports Futbol 01/03/2011

El Chelsea derrota el Manchester United i dóna emoció a la Premier League (2-1)

El Chelsea manté opcions de guanyar la Premier després de provocar la segona derrota de la temporada a la lliga del Manchester United gràcies als gols de David Luiz i Lampard de penal.

Lampard, celebrant el seu gol de penal davant del United

LondresLa Premier encara està oberta. El United ha perdut el segon partit al camp del Chelsea i ara es manté a quatre punts de l'Arsenal, però amb un partit més. I el Chelsea s'acosta, tot i que segueix a 12 punts dels homes d'Alex Ferguson.

El conjunt d'Alex Ferguson va aprofitar el poc ritme del Chelsea durant la primera meitat per aconseguir l'absolut control del partit. L'atac local, amb Fernando Torres i Nicolas Anelka com a parella de davanters amb Didier Drogba a la banqueta, no van fer massa. El United de fet, es va trobar al principi amb un rival més còmode del previst. Aquesta situació va ajudar a que Wayne Rooney, l'estrella dels "red devils", que als 29 minuts va fer un golas amb un xut llunyà.

El Chelsea, tot i nio jugar bé, va tenir dues ocasions per empatar abans del descans. Una de Torres i una de ben clara d'Ivanovic. Els següents 45 minuts però, van arrencar amb un ritme molt diferent, que va permetre gaudir de l'espectacle gràcies a les ocasions dels dos equips i l'impuls dels locals.

En una de les pujades a l'àrea contrària, el portuguès David Luiz, només nou minuts després de la represa, va marcar el seu primer gol a la Premier League. Ho va celebrar embogit amb una abraçada al ivorià Drogba, que sortiria al camp poc després (minut 61) per reemplaçar Anelka i buscar la sintonia amb Torres. Arran de l'empat, la pressió es va intensificar i també el joc, sobretot per part del United, que tocava ràpid la pilota per a desarmar el Chelsea.

Davant la incapacitat avui del mexicà Javier "Chicharito" Hernández de trobar la xarxa, Ferguson ho va provar amb Dimitar Berbatov, però també el màxim golejador de la Premier, es va quedar amb ganes. I cap al final, un pol·lèmic penal xiulat per Martin Atkinson va permetre a Lampard fer el 2-1 definitiu. Alex Ferguson, indigant, no va deixar de protestar la decisió.

Chelsea 2-1 Manchester United

Chelsea: Cech, Ivanovic, David Luiz (m.81 Bosingwa), Terry, Cole, Essien, Lampard, Ramires, Anelka (m.61 Drogba), Torres, Malouda (m.71 Jirkov).

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Smalling, Vidic, Evra (m.81 F. Da Silva), Fletcher, Carrick, Scholes (m.80 Giggs), Nani, Hernández (m.70 Berbatov), Rooney.

Gols: 0-1: Rooney, m.29, 1-1: Luiz, m.54, 2-1: Lampard, m.80 pendents.

Àrbitre: Martin Atkinson (W. Yorkshire). Targetes grogues als brasilers David Luiz, Ramires i al ghanès Essien, del Chelsea, i Giggs i Vidic, del Manchester United. L'últim d'ells va ser expulsat per l'acumulació de dues grogues.

Incidències: Partit corresponent a la divuitena jornada de la Premier League, ajornat el passat desembre a causa del temporal de neu i gel que va afectar al sud d'Anglaterra, i disputat finalment avui a Stamford Bridge davant 41.825 espectadors