Mundial

Un diari de Colòmbia s'indigna amb l'arbitratge contra el Brasil i insulta Velasco Carballo

El diari 'Hoy Diario del Magdalena' trenca la línia d'agraïment de la premsa colombiana i obre amb aquest contundent titular: "Àrbitre Espanyol: Fill de la gran puta mare que et va parir!"

La majoria de les portades dels diaris colombians obrien l'edició d'aquest dissabte amb immensos "Gràcies" per felicitar la històrica actuació de la seva selecció durant tot el Mundial del Brasil. Però el rotatiu 'Hoy Diario del Magdalena' obre una línia més agressiva i apunta a l'arbitratge de Velasco Carballo, a qui considera responsable de la derrota dels cafeters contra l'amfitriona (2-1) i qui creu que estava "comprat" per la FIFA. El titular del rotatiu és una fotografia del col·legiat, acompanyat d'un titular contundent: "Àrbitre Espanyol: Fill de la gran puta mare que et va parir!". Per sobre, a més, afegeix que "la FIFA va ficar el Brasil". El diari, que es defineix com el "més llegit a Santa Marta", no té gaire prestigi a la premsa del país.

Acompanya la fotografia amb un text igualment dur: "Amb una inocultable i vulgar parcialitat d'un delinqüent que va oficiar de jutge central, la màgia de la FIFA va fer de les seves i va treure una lluitadora, dreta i combativa selecció colombiana que va fer història al Mundial del Brasil 2014. Deshonrosa classificació per als pentacampions, a qui els espera Alemanya".

L' edició digital del diari manté la mateixa línia. Parla de "manera criminal" d'arbitrar i critica el gol anul·lat a Yepes. "Ploro perquè ens ho vam deixar tot al camp. Infeliçment, l'àrbitre tampoc va ajudar gaire", lamentava James Rodríguez. El diari també recull les manifestacions del president de l'Uruguai José Mujica en què va referir-se a la FIFA com un organisme integrat per "vells fills de puta".