FUTBOL
Esports Futbol 16/05/2013

Condemnat a vuit anys de presó l'entrenador d'un equip infantil de futbol per abusar de 4 nens

Els fets es van produir la temporada 2009-2010 i el tècnic ha reconegut durant el judici que no tenia coneixements de medicina o fisioteràpia

Efe
2 min

Sant SebastiàL'entrenador d'un equip infantil de futbol ha estat condemnat a vuit anys de presó i a pagar una multa de 10.800 euros per abusar sexualment de quatre jugadors d'un club de Guipúscoa que aleshores tenien 12 anys i als quals va sotmetre a diferents tocaments mentre els donava un massatge.

Segons la sentència del cas, a la qual avui ha tingut accés EFE, els fets es van produir la temporada 2009-2010, any durant el que, "aprofitant la seva feina com a entrenador i la proximitat amb els jugadors que això comportava", l'home –que aleshores tenia 58 anys– va abusar dels menors a la farmaciola de les instal·lacions esportives del club i d'un altre camp al qual l'equip es va desplaçar en una ocasió per jugar un campionat.

Durant el judici per aquests fets, que va tenir lloc a porta tancada a l'Audiència de Guipúscoa entre el 4 i el 6 de març, la defensa de l'encausat va demanar la seva absolució, ja que entenia que "tot l'interès" del tècnic "va ser preocupar-se per la salut dels futbolistes i atendre'ls dels problemes que tenien després de realitzar esport, el que va donar lloc a breus massatges o reconeixements físics, mai amb ànim libidinós" i "només tractant alguns d'ells a la zona de l'engonal i el perineu" .

Tot i això, la resolució judicial considera que "no hi ha raó per acollir l'explicació donada per l'acusat" ja que ell mateix "va reconèixer que no tenia coneixements de medicina o fisioteràpia i que la tècnica se li va ocórrer a ell". L'escrit manté a més que l'explicació de l'entrenador "no resulta idònia per justificar la seva conducta, ja que en cap cas estava indicat" aquest tipus de massatges. A més, les manifestacions dels menors detallaven altre tipus de tocaments.

El tribunal destaca així mateix que les declaracions dels quatre nens "es reforcen entre si", ja que "no es tracta d'un episodi aïllat que pogués plantejar el dubte de si un únic menor hauria patit algun error respecte a la zona en què l'acusat el va estar tocant". "Són quatre versions concretes, detallades i persistents sobre els fets, sense que s'apreciï cap motiu en els menors per faltar a la veritat", prossegueix la sentència.

La sentència situa en aquest mateix context la forma en què es van descobrir els fets, quan un dels menors va comentar el succeït a uns educadors, "dins de la relació de confiança que mantenien", a la recerca del "contrast d'un adult respecte a si el que havia passat era normal".

Per aquests motius, l'Audiència condemna ara l'acusat a penes que sumen vuit anys de presó i a pagar multes per un import total de 10.800 euros com a responsable de quatre delictes d'abusos sexuals. La sentència, contra la qual es pot interposar un recurs davant el Tribunal Suprem, inhabilita a més al processat per desenvolupar qualsevol activitat professional a centres esportius i docents de menors d'edat, i l'obliga a indemnitzar cadascun dels perjudicats amb 6.000 euros més els interessos corresponents incrementats en dos punts.

stats