Futbol
Esports Futbol 07/03/2012

El Consell Europeu exigeix a la UEFA més control per evitar casos com el 'pelotazo' del Reial Madrid

L'organisme ha publicat un informe que reclama a la UEFA que prengui mesures per evitar "ajudes estatals" als clubs, com la que va permetre el 'pelotazo' de Florentino Pérez, i fórmules "impròpies" d'esponsorització, com la que duu a terme el Manchester City

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell Europeu, a través d'un informe que ha recollit l'agència AP, exigeix a la UEFA que prohibeixi als propietaris dels clubs que esponsoritzin de manera "impròpia" els seus equips, com fa el Manchester City. El text també comenta que la UEFA ha d'evitar que els clubs rebin "ajudes estatals" indegudes, i assenyala l'acord de venda dels terrenys d'entrenament del Reial Madrid a l'Ajuntament madrileny.

En relació a la polèmica amb l'entitat madridista, el consell expressa la seva preocupació pel mal ús del diner públic: "A principis del 2000, el Reial Madrid va ser capaç de vendre el seu camp d'entrenament a la ciutat per més de 400 milions d'euros. És necessària una aplicació estricta que prohibeixi rebre ajuda de l'Estat en favor de companyies esportives professionals".

Sobre el cas del club anglès, l'informe critica els contractes entre la família reial d'Abu Dhabi, propietària del City, i l'aerolínia Etihad, que hi té un contracte de 400 milions de lliures. "Per evitar transaccions impròpies d'aquest tipus, la UEFA hauria de prohibir als clubs que s'esponsoritzin a si mateixos o que ho facin mitjançant associacions".

"S'ha de prevenir qualsevol vulneració de les normes del 'fair play' financer", ha demanat el consell.

stats