COPA LIBERTADORES
Esports Futbol 15/06/2011

El Peñarol i el Santos reobren vells llibres d'història per decidir qui és el millor equip d'Amèrica

El darrer cop que el Peñarol i el Santos van trobar-se a la final de la Copa Libertadores va ser el 1962 i Pelé va ser clau en el triomf brasiler. Aquesta matinada els dos clubs juguen l'anada de la final a l'estadi Centenario en un partit emotiu com pocs.

Toni Padilla
2 min
Els jugadors del Santos, preparant l'anada de la final de la Copa Libertadores.

BarcelonaLa Copa Libertadores viu aquesta matinada el partit d'anada de la seva final a un dels estadis amb més màgia del planeta, el Centenario de Montevideo. El Peñarol, que no jugava cap final des de 1987, s'ha plantat a la final fídel a la seva recepta històrica: valor, coratge i mística. Elimimant dos dels grans favorits, el Vélez i l'Internacional de Porto Alegre, l'equip de Diego Aguirre busca un bon resultat de cara al partit de tornada a un estadi ple de gom a gom.

L'entrenador Diego Aguirre, qui va marcar el gol decisiu perquè el Peñarol guanyés la seva última Copa Libertadores el 1987 al partit de desempat de Santiago de Xile davant de l'Amèrica de Calí colombià, ha aconseguit entrar en una bona dinàmica de resultats, tot i que no ha guanyat la lliga local. Els carboneros, després d'anys de foscor, busquen guanyar de nou el principal títol americà, que ja han guanyat el 1960, 1961, 1966, 1982 i el 1987.

El Peñarol defensa amb el cor, posa sempre la cama i es deixa els budells a cada jugada. Però no brilla amb la pilota als peus, com el Santos. L'excepció seria l'argentí Alejandro Martinuccio, ràpid i vertical a la contra. Els gols els posa el veterà Estoyanoff, de tornada a casa després d'anys a Europa, i Juan Manuel Olivera, potent en el joc aeri.

El Santos ha arribat a Montevideo amb l'incertesa pel tancament de l'aeroport com a conseqüència de les cendres del complex volcànic xilè Puyehue-Cordón Caulle, una mica com li va passar al Barça amb Wembley. Els brasilers no guanyen la Libertadores des de els temps de Pelé (1962 i 1963), de manera que avui reobren vells capítols amb els duels amb el Peñarol.

Els brasilers, favorits des de l'inici, tenen un joc alegre liderat per Neymar, però afronten la final amb tres baixes a la defensa: Edu Dracena, sancionat, i els laterals titulars Jonathan i Leo, lesionats. A més, cal sumar-hi la baixa de Paulo Henrique Oca, migcampista. El tècnic Muricy Ramalho, doncs, haurà de tirar de nois joves darrere i fer brillar en atac les seves grans estrelles: el migcampista internacional Elano i el jove Neymar, qui negocia amb el Madrid i ha rebut la visita del mateix Pelé abans de la final.

Peñarol: Sebastián Sosa, Alejandro González, Carlos Valdez, Guillermo Rodríguez, Darío Rodríguez, Matías Corujo, Luis Aguiar, Nicolás Freitas, Matías Mier, Alejandro Martinuccio i Juan Manuel Olivera. Entrenador: Diego Aguirre.

Santos: Rafael; Bruno Aguiar, Bruno Rodrigo, Durval, Alex Sandro, Adriano, Danilo, Arouca, Elano, Neyman i Zé Eduardo. Entrenador: Muricy Ramalho

Àrbitre: Carlos Amarilla (PAR).

Estadi: Centenario, de Montevideo.

Hora: 00.50 (Gol TV).

stats