Futbol Internacional
Esports Futbol 05/07/2012

El Corinthians supera Boca Juniors i guanya la seva primera Copa Libertadores (2-0)

El conjunt brasiler, amb una gran actuació d'Emerson, ha fet valer l'empat aconseguit al partit d'anada a terres argentines (1-1) per alçar-se amb el trofeu

Sao PauloEl Corinthians ha aconseguit aquesta matinada de dijous (hora catalana) la seva primera Copa Libertadores. L'equip brasiler, que va empatar a l'anada contra Boca Juniors (1-1), ha aconseguit la victòria al seu estadi i ha aixecat el títol gràcies a la bona actuació d'Emerson, autor dels dos gols.

El futbolista, de 33 anys, ha decidit aquesta 53a edició de la Libertadores amb dues jugades a la segona part. Primer, amb un xut a boca de canó en una jugada a pilota parada. I, posteriorment, en una espectacular arrencada des del mig del camp després de robar la pilota.

La final no ha estat gaire vistosa, a nivell de joc, sobretot als primers compassos. Amb el pas dels minuts, Boca ha buscat el gol, però amb timidesa; i el conjunt brasiler ha sabut anul·lar la capacitat ofensiva de l'equip 'xeneize', que gairebé no ha tingut ocasions clares.

Riquelme diu adéu

Acabat el partit, Juan Román Riquelme ha anunciat que abandonava les files de Boca tot i tenir dos anys més de contracte. "És una decisió personal, ja no puc donar res més aquí", ha dit.

El jugador, de 34 anys, no ha aclarit quin serà el seu futur: "Fa 16 anys que jugo a futbol. Ara només vull anar a casa, abraçar els meus fills, menjar 'asados' amb els meus amics. Li demano perdó al meu fill per no portar la Copa. Però després, si ell em diu que vol veure'm jugar a futbol, analitzaré ofertes i veuré on continuo".

Tot i aquest comentari, diferents informacions asseguren que Riquelme ha tingut ofertes per continuar jugant. Una d'elles, multimilionària, de la Xina. I també una segona des dels Emirats Àrabs. Tot i que també s'especula amb la possibilitat que torni al Vila-real, que acaba de baixar a Segona Divisió, amb l'objectiu de retornar l'equip a la màxima categoria del futbol espanyol.