Esports Futbol 08/04/2018

El Reial Madrid hi posa el joc i el domini però l’Atlètic competeix

El derbi madrileny acaba amb un empat que deixa el Barça encara més líder

Albert Nadal
Els autors dels dos únics gols del partit d’ahir al Santiago Bernabéu, Antoine Griezmann i Cristiano Ronaldo, disputant-se una pilota.

BarcelonaEl Reial Madrid encara el final de la temporada en forma. Cristiano Ronaldo, reconvertit en un nou determinant, té el peu afinat i a la sala de màquines Casemiro, Kross i Modric dibuixen un futbol de garanties que es completa quan Isco és damunt la gespa. Zinedine Zidane va prescindir del malagueny, del brasiler i del croat en el seu equip inicial, on sí que va jugar el portuguès, autor de l’únic gol blanc, que va ser contrarestat per Antoine Griezmann quan va firmar l’empat definitiu (1-1). Diumenge, que van sortir a la llum unes noves declaracions del francès en què afirma a la televisió del seu país que encara no hi ha “res de cert” sobre el seu futur, la seva aportació va ser determinant per al seu equip: en 200 partits oficials amb la samarreta blanc-i-vermella ha marcat 106 gols. De reüll, els culers somriuen amb aquest empat: el Barça té l’Atlètic a 11 punts i el Madrid a 15.

Els de Zidane van dominar gran part de l’enfrontament i van ser els que van practicar un millor futbol, però l’Atlètic de Diego Pablo Simeone va treure el seu gen competitiu per empatar. Des del desembre del 2012 que els matalassers no perden al Santiago Bernabéu en partit de Lliga. De fet, des de l’arribada de Simeone a la banqueta matalassera, s’han disputat 26 derbis oficials amb un balanç de 9 victòries blanques, 8 blanc-i-vermellles i 9 empats. Unes xifres lloables tenint en compte els precedents matalassers contra el seu rival ciutadà abans de l’arribada del tècnic argentí. “Em sento summament orgullós de la manera com competeix l’equip”, va dir el tècnic matalasser, que no va donar la Lliga per enterrada: “A veure si podem arribar al final de la competició amb opcions”.

Pel que fa al partit, l’aposta de Zidane va passar per fer tornar Bale a la titularitat, acompanyant a Cristiano en la punta d’atac i deixant les bandes per a Asensio i Lucas Vázquez. Al mig del camp, Kross i Kovacic van ser els timoners, mentre que la defensa va ser la de gala, amb Varane i Ramos (que dimecres no podrà jugar contra el Juventus per sanció) de centrals i Carvajal i Marcelo a les bandes. L’aportació del brasiler va ser molt destacada durant la primera meitat, en què els blancs van fer mal sobretot per la banda esquerra. De fet, Marcelo va enviar un xut al travesser. Cristiano, per partida doble, i Asensio, que també va xutar al travesser, van ser els altres protagonistes de les ocasions d’un Madrid superior el primer temps.

El domini blanc es va materialitzar al minut 53 gràcies a una gran rematada de Cristiano després d’una centrada de Bale que va significar el gol número 23 del portuguès a la Lliga. L’Atlètic no va tardar ni cinc minuts a contestar mitjançant Griezmann, que va rematar a porteria buida després d’una aturada de Keylor Navas a una rematada forçada de Vítolo des de l’àrea petita. Al minut 60 Zidane va canviar Cristiano pensant en el duel contra el Juventus: “Tenim molts partits i necessita descansar de tant en tant”. També va parlar Ramos, que va recordar que el Barça no els va fer el passadís després de guanyar el Mundialet: “Estem d’acord amb el que diu Zidane de no fer-lo, però dubto que al Barça li importi gaire si el fem o no. No fer-lo no vol dir que no els respectem”.