Eurocopa 2012
Esports Futbol 03/06/2012

Espanya pateix per derrotar la Xina amb cinc jugadors del Barça sobre la gespa

Vicente del Bosque va apostar d'inici per Xavi i Busquets. A la segona part van entrar Iniesta, Piqué i Valdés

Sergio Busquets, lluitant durant el partit Espanya-Xina

BarcelonaEspanya no va oferir la seva millor versió en el partit amistós davant la Xina, un partit que es va decidir gràcies a un gol de Silva en el minut 84. Iniesta va fer l'assistència després d'una gran jugada. Vicente del Bosque va apostar per dos jugadors del Barça com a titulars, Xavi i Sergio Busquets. La resta de jugadors que van completar l'onze titular són Iker Casillas, Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Jordi Alba, Xabi Alonso, Santi Cazorla, Silva i Negredo.

Espanya no va jugar un bon temps, amb la Xina de José Antonio Camacho tenint les millors ocasions de gols. Iker Casillas, però, va evitar els gols de l'equip asiàtic. Negredo, que va jugar sol com a davanter centre, va tenir la millor ocasió dels locals, però al descans el resultat encara era de 0-0. Al descans, Del Bosque va donar entrada a Iniesta, Valdés, Navas i Fernando Torres per Busquets, Xavi, Negredo i Casillas. Busquets i Xavi, doncs, van jugar 45 minuts, com Iniesta i Valdés. Poc després, Piqué va entrar per Sergio Ramos. En la segona part, un Iniesta inspirat va canviar el matx, en xutar al travesser després d'una gran jugada personal. Iniesta, de fet, va crear la jugada de l'únic gol del partit, obra de Silva al minut 84. Cesc, amb molèsties, no va jugar. Pedro tampoc ho va fer.

El partit de preparació per a l'Eurocopa es va jugar a l'estadi de La Cartuja de Sevilla.