Futbol

Cruyff guanya la primera batalla a Van Gaal

Un jutge holandès ha suspès el nomenament de Van Gaal com a director esportiu de l'Ajax, una decisió a la que Cruyff com a directiu del club, s'hi oposava

Un jutjat de la ciutat holandesa de Haarlem ha suspès avui provisionalment el nomenament de Louis van Gaal com a director esportiu de l'Ajax d'Amsterdam i ha ordenat que siguin els accionistes els qui tinguin l'última paraula sobre això .

Amb aquesta decisió , els jutges ha acceptat el recurs d'urgència que va sol·licitar Johan Cruyff , directiu de l'Ajax , juntament amb altres deu entrenadors de l'Acadèmia de Joves de l'entitat.

Els accionistes hauran de pronunciar-se a favor o en contra de Van Gaal en una junta extraordinària i en el termini d'entre 3 i 5 cinc mesos , segons han assenyalat els magistrats en la decisió dictada avui.

Cruyff va considerar la decisió judicial com una " victòria del club" , segons va declarar davant la premsa a la sortida del jutjat . " Se sent com una cosa diferent a guanyar un partit (...) i esperem que aviat es pugui parlar només de futbol a l'Ajax " , segons Cruyff , qui va recórrer als tribunals per considerar improcedent la forma en què va ser nomenat Van Gaal , amb qui està enfrontat des de fa temps .

Sense comptar amb l'opinió de Cruyff , els altres quatre components de la Junta de l'Ajax van triar a finals de novembre a Van Gaal com a director esportiu . L'exjugador i entrenador barcelonista i la resta de directius d'Ajax mantenen des de fa mesos una forta lluita pel poder , cosa que sembla estar afectant també al club en l'esportiu, ja que està en quart lloc de la classificació de la lliga , a vuit punts del líder , l'AZ Alkmaar .