Barça

Del Bosque torna a votar a Messi per la Pilota d'Or, i a Guardiola com a millor entrenador de 2011

El seleccionador espanyol també ha votat a Ronaldo, però en segon lloc, i a més ha dit que ha escollit al tècnic del Barça "pel seu comportament exemplar"

Vicente del Bosque ha confessat que ha votat a Leo Messi , Cristiano Ronaldo i Thomas Müller , per aquest ordre , per a la Pilota d'Or. El seleccionador espanyol, que també està entre els candidats a millor entrenador de l'any 2011, ha fet una votació molt similar a la de l'any passat , canviant a Bastian Schweinsteiger pel seu compatriota , també del Bayern de Munic . Cal especificar que per normativa els entrenadors no poden votar a jugadors del seu propi país .

En l'apartat d'entrenadors , on ell també competeix , ha votat per Pep Guardiola . El tècnic de Salamanca ha argumentat la seva decisió no només perquè el tècnic blaugrana hagi estat " campió d'Europa , campió de Lliga ... " , sinó també perquè en el seu comportament personal " és exemplar " . Per evitar suspicàcies , concretament per si això era un recadito cap José Mourinho , Del Bosque va matisar : " No estic parlant malament de ningú , estic parlant del Pep, que no vol dir que parli malament de ningú ".