Futbol internacional
Esports Futbol 15/07/2012

Del Bosque no creu que la victòria a l'Eurocopa alleugi la crisi als espanyols

En una entrevista al diari italià 'La Repubblica', no creu que "el consol d'una nit, l'orgull d'una victòria esportiva, puguin combatre les condicions reals d'un poble"

Efe
2 min
Vicente del Bosque

BarcelonaEl seleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, no creu que la recent victòria de l'equip a l'Eurocopa alleugi la difícil situació que viu Espanya, davant d'una crisi econòmica que considera "gravíssima".

En una entrevista que publica aquest diumenge el diari italià "La Repubblica", Del Bosque nega que la victòria per 4 a 0 a la final de l'Eurocopa el passat 1 de juliol pugui donar-li ara a Espanya algun tipus de superioritat pel que fa a Itàlia.

"No ho crec (que l'Eurocopa pugui alleujar la situació). El consol breu d'una nit, l'orgull d'una victòria esportiva, no poden contra les condicions reals d'un poble. I el nostre poble travessa un moment de crisi gravíssima. Ens vam fer rics , de pobres que érem, massa ràpid ", afirma el seleccionador.

Del Bosque explica que la fórmula del seu èxit (Mundial i Eurocopa al capdavant d'Espanya) és la d'aconseguir una bona relació amb els jugadors i tenir també una bona generació de futbolistes que, entenguin, per sobre dels comportaments "heroics", que ho faran millor només si el grup funciona.

I respon sobre el que es va batejar a Itàlia com "biscotto" (galeta), l'empat que suposadament podrien haver acordat Espanya i Croàcia per empatar a l'últim partit de la fase de grups i deixar fora la selecció transalpina. Una situació que no es va dur finalment a terme.

"Això és impossible. Impossible en el sentit que és impensable. No es juga per perjudicar a un tercer, es juga al camp. No pot ser d'una altra manera. El futbol és un esport. L'esport té sentit si és net. El futbol és un joc net ", afirma l'entrenador.

"Pel que em consta ho és. En tota la meva vida només he conegut aquesta manera de jugar. Entenc que el màrqueting, en general el mercat, puguin portar elements de distracció. Però no canvien l'essència del joc. Mai he conegut a ningú que hagi venut un partit. Mai ho he vist amb els meus ulls. Això no treu que pugui succeir, naturalment ", afegeix.

stats