FUTBOL
Esports Futbol 06/09/2011

Del Nido: "Estem en una Lliga que no és competitiva. Hi ha dos clubs que es queden amb els diners de la resta"

El president del Sevilla diu que "uns quinze clubs han confirmat" la seva presència a la reunió que ell ha convocat i que alguns "intenten boicotejar-la"

Efe
2 min
José María del Nido

SevillaEl president del Sevilla, José María Del Nido, ha convocat per aquest dijous al Sánchez Pizjuán una reunió de tots els clubs de Primera excepte el Reial Madrid i el Barça "per parlar de l'injust repartiment dels drets televisius".

Del Nido ha manifestat que "uns quinze clubs han confirmat" aquesta trobada que "alguns intenten boicotejar", encara que ha advertit que aquest moviment "no té marxa enrere" per ser "una revolució de les bases, com la Revolució Francesa". "Com va acabar el rei que manava a França?", s'ha preguntat.

El dirigent sevillista ha indicat que "dos clubs molt poderosos no poden acabar amb la Lliga", de manera que considera que la resta dels participants tenen "l'obligació de salvar el futbol des de l'interès del col·lectiu" i ha vaticinat que "l'acord arribarà més aviat que tard" encara que "la vaga no és una postura que s'estigui estudiant".

Del Nido ha assegurat que "els presidents de l'Atlètic de Madrid i del València vindran", ja que considera que són els dos clubs que "haurien de abanderar aquest assumpte" i ha ratificat que, tot i que no hi serà a la reunió, el president del Getafe, Ángel Torres, mostra "la seva adhesió a aquesta lluita per acabar amb el duopoli".

"Estem en una Lliga que no és competitiva. Hi ha dos clubs que es queden amb els diners de la resta. Els operadors faran el que la Lliga (LFP) digui. Negociaran amb qui la Lliga vulgui. El dret televisiu el té el col·lectiu, no un equip en concret. Estem acabant amb la gallina dels ous d'or. És un escarni que es digui que la Lliga es decidirà per gol-average", ha afegit.

Després de signar amb la Junta d'Andalusia un conveni de sensibilització contra la violència de gènere, el mandatari sevillista ha manifestat als periodistes que desitja que l'espanyola "torni a ser la millor Lliga d'Europa" i ha advocat per "guanyar aquesta guerra pel bé del col·lectiu", ja que "molts equips s'han adonat que aquest és el camí. Cap president de Primera està d'acord amb aquest repartiment", ha subratllat.

stats