FUTBOL
Esports Futbol 15/06/2019

El Deportivo de la Corunya lluitarà per tornar a Primera Divisió (0-1)

Els gallecs s'enfrontaran en la final al vencedor de l'eliminatòria entre Albacete i Mallorca

Adrià Fernández
Carlos Fernández controlant la pilota davant Luis Fernández en la victòria del Deportivo de la Corunya per 0-1 contra el Màlaga

BarcelonaEl Deportivo de la Corunya fa bo el resultat de l'anada (4-2), i amb aquesta victòria per 0-1 amb el gol d'Álex Bergantiños es classifica per a la final d'ascens a Primera Divisió. Els gallecs s'enfrontaran en el duel definitiu al vencedor de l'eliminatòria entre Albacete i Mallorca, que juguen aquest diumenge (19h, Movistar Partidazo).

Amb un ritme de joc propi del temps de descompte, el Màlaga, empès per una Rosaleda plena a vessar amb 27.275 espectadors, ha buscat igualar l'eliminatòria des del primer minut. Aquesta embranzida inicial, però, no s'ha traduït en gol. L'ocasió més clara dels andalusos ha sorgit de les botes d'Ontiveros, que ha topat amb el pal després de fer una centrada-xut enverinada. El Depor, que amb prou feines ha pogut sortir del seu propi camp, només ha tingut una ocasió en tot el primer temps. Després d'una gran combinació, Expósito ha entrat a l'àrea arribant des de segona línia i ha enviat un xut creuat fregant el travesser. Abans de marxar al descans, la fusta, novament, ha evitat que Ontiveros pogués obrir la llauna després d'una gran jugada individual. Han sigut tres els pals de l'extrem andalús en l'eliminatòria: un en el partit d'anada i dos en el de tornada.

Les revolucions de la primera part han anat minvant amb el transcurs del segon temps. Els andalusos han dominat en la possessió de pilota, però les ocasions de cara a porta s'han vist reduïdes. Els ànims a La Rosaleda també s'han anat apagant, conscients que la remuntada era pràcticament impossible. Amb el 4-2 del partit d'anada, els de López Muñiz necessitaven un 2-0 en la tornada per classificar-se per a la final. L'ocasió més clara l'ha tingut Gustavo Blanco amb una volea des de la frontal, però Dani Jiménez ha enviat la pilota a córner. A vuit minuts del final, Álex Bergantiños ha provat sort amb un xut des de la frontal i Munir, en un error esperpèntic, no ha blocat l'esfèrica i l'ha deixada creuar la línia de gol per sentenciant l'eliminatòria amb un 2-5 global. Amb aquest resultat, el conjunt gallec té a tocar el retorn a la màxima categoria del futbol espanyol després d'estar, només, una temporada a l'infern de Segona Divisió.