FUTBOL

Detinguts 4 seguidors després dels incidents racistes que hi va haver en el partit entre Bulgària i Anglaterra

El ministeri de l'Interior búlgar no descarta més detencions al llarg del dia

La policia búlgara ha detingut quatre seguidors de futbol pels incidents racistes de dilluns passat en el partit Bulgària-Anglaterra (0-6) a Sofia, segons ha informat aquest dimecres el ministeri de l'Interior del país balcànic. Després de la detenció d'aquests quatre seguidors se n'esperen més al llarg del dia, sobretot de sospitosos que estan fora de la capital, segons ha afegit el ministeri en un comunicat.

El partit, que va acabar amb la pitjor derrota de Bulgària en un partit oficial jugat a casa, va ser interromput dues vegades en la primera part davant els insults racistes de l'afició local contra alguns jugadors negres d'Anglaterra. A més, en les imatges de televisió es veu com diversos seguidors búlgars fan la salutació nazi.

El president de la federació búlgara dimiteix pels insults racistes dels aficionats

El president de Bulgària, Rumen Radev, ha dit aquest dimecres davant la premsa que aquest incident és molt desagradable per a Bulgària, encara que ha recordat que el país va salvar els seus 50.000 jueus durant la Segona Guerra Mundial. Ahir, el ministeri d'Exteriors va citar l'ambaixadora del Regne Unit a Sofia per assegurar-li que Bulgària no és un país racista, alhora que el Govern búlgar va expressar el seu malestar per alguns titulars de la premsa britànica, que van qualificar els búlgars com "una vergonya" o "idiotes".

Més continguts de