Futbol
Esports Futbol 07/07/2013

El tècnic del Dortmund creu que el Barça tornarà a ressorgir a la Champions League

Jürgen Klopp destaca el plus de qualitat que aporta Neymar als blaugranes i admet que el Bayern es mantindrà molt fort. “Guardiola és un exemple absolut”, lloa

Isaac Lluch
2 min
El tècnic del Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, en una conversa amb el seu porter, Roman Weidenfeller

BerlínEl tècnic del subcampió d’Europa Borussia Dortmund, Jürgen Klopp, creu que el Barça tornarà a brillar al màxim nivell a Europa la pròxima temporada ajudat pel potencial de Neymar. “A la Copa Confederacions vam poder confirmar que Neymar pot jugar veritablement bé a futbol. Sembla bastant que el Barça ha posat rumb al resarciment”, va indicar Klopp en una entrevista a 'Die Welt'.

L’entrenador alemany creu que el seu equip, que va sorprendre l’any passat en arribar a la final de la Champions League eliminant el Madrid, no pot aspirar a dominar el futbol europeu, però “sí volem ser competitius contra els equips dominadors”.

A banda del Barça, un dels grans favorits a conquerir molts títols és el Bayern. Klopp va admetre que haurien de passar “moltíssimes coses” perquè el Dortmund pogués prendre la Lliga alemanya a l’actual campió. “Nosaltres tenim fletxes i arc. I si apuntem de forma molt precisa, la podem encertar. Però el Bayer té un bazuca. La possibilitat que l’encertin és clarament més gran. No obstant, Robin Hood va ser molt exitós”, va metaforitzar.

Tot i la rivalitat amb el Bayern, Klopp va tenir molt bones paraules cap al seu nou tècnic, Pep Guardiola: “El trobo un paio fantàstic. La forma com ha fet jugar al Barça és senzillament genial. És un exemple absolut. Ara està a un nou club i la primera impressió és que el Bayern i Pep encaixen bé. A més a més és un senyal de la qualitat de la Bundesliga. Qui abans volia ser un gran entrenador, havia de marxar a l’estranger. Ara ve un gran tècnic com Guardiola cap a Alemanya”.

El Dortmund i el Bayern es juguen precisament el primer títol oficial de la temporada, la Supercopa alemanya, el dia 27 de juliol al camp del subcampió. Els bavaresos han fitxat l’estrella del seu arxirrival, Mario Götze, i l’any que ve incorporaran Robert Lewandowski, segons admet el mateix Klopp.

stats