Barça
Esports Futbol 18/04/2012

Dos centrals de xoc, dos laterals de recorregut i molt joc interior a partir de tres quarts de camp

Guardiola aposta per Puyol i Mascherano per frenar el joc vertical del Chelsea, que surt amb Drogba a dalt; dóna les bandes a Adriano i Alves, i un mig del camp amb Busquets, Xavi, Cesc i Iniesta, que si surt d'extrem tendirà al centre

Natalia Arroyo
2 min
Mascherano i Cesc a l'entrenament

BarcelonaEl Barça no es refia del joc vertical i directe del Chelsea i Guardiola s'ha decantat pels dos centrals més en forma i més contundents que té en plantilla per frenar Drogba, que serà l'aposta ofensiva de Di Matteo. Guardiola ha descartat Piqué i dóna el control de l'eix de la defensa a Puyol i Mascherano, més forts en el salt i en la lluita aèria. És la fórmula amb què se sent més segur per contrarestar la verticalitat del Chelsea. És d'esperar que al Barça li costi més sortir jugant sense Piqué en la base de la jugada, però tampoc s'espera que el Chelsea pressioni excessivament. És el risc que assumeix el tècnic blaugrana, que haurà donat la consigna a Busquets de baixar molt i ajudar a construir els atacs.

Els laterals seran propietat d'Alves i Adriano que combinaran minuts més posicionals darrere amb molta arribada per bandes per generar situacions de superioritat contra els laterals rivals, sobretot per la banda que ocupi Iniesta, a priori, d'extrem. I és que el mig del camp estarà molt poblat, amb Busquets, Xavi i Cesc, més les caigudes de Messi.

Al Chelsea, Di Matteo ha volgut carregar el mig del camp per mirar de ser menys vulnerable al joc combinatiu blaugrana i dóna la responsabilitat al doble pivot a Mikel i Lampard i situarà Meireles a la banda esquerra (amb tendència a ocupar el mig i juntar-se al doble pivot), deixant la dreta per a Ramires. Són dues apostes que, sense renunciar a la velocitat en els contraatacs, li garanteixen més treball defensiu. El tècnic 'blue' no vol descomposar-se per dins i aposta per un 4-2-3-1 amb clar aire de 4-4-1-1.

Per últim, l'interrogant al Barça és veure quina funció tindrà Alexis. Segurament, el xilè començarà fent d'extrem però si no pot desbordar al seu lateral (Cole) i el Barça s'encalla i no troba Messi, podria passar a ocupar la punta d'atac i deixar que, o bé Messi caigui a la banda per traçar la diagonal des d'allà, o bé situar-se de fals mitjapunta, deixant que Cesc i Iniesta juguin més oberts. La màxima profunditat no l'haurien de donar ells sino els laterals brasilers.

stats