FUTBOL

Dos jugadors més neguen davant del fiscal haver arreglat el resultat del partit Llevant-Saragossa

Ikechukwu Uche i Wellington Silva, exjugadors del Saragossa i del Llevant, neguen haver manipulat el resultat del partit de l'última jornada de la temporada 2010-2011

Ikechukwu Uche i Wellington Silva, exjugadors del Saragossa i del Llevant, han negat aquest dilluns davant del fiscal haver manipulat el resultat del partit entre els dos equip de l'última jornada de la temporada 2010-2011, com ja van fer una altra vintena de jugadors i l'expresident del Saragossa Agapito Iglesias.

Uche i Silva han tancat la ronda de declaracions que va començar dijous passat a la Fiscalia Anticorrupció de Madrid, en el marc de la investigació sobre la suposada manipulació del partit perquè el Llevant es deixés guanyar a canvi de centenars de milers d'euros. Segons han informat fonts jurídiques, tots els jugadors del Saragossa que han declarat han afirmat no saber res, inclòs Gabriel Fernández 'Gabi', actual migcampista de l'Atlètic de Madrid i que en aquells dies era capità de l'equip.

Igual que els seus companys al Saragossa, Gabi, que va ser l'autor dels dos gols dels seus en la victòria per 1-2 que els va servir per segellar la salvació, va afirmar que l'ingrés de diversos milers d'euros que es va registrar en el seu compte abans del partit no es corresponia a una prima.

Els jugadors del Saragossa, han indicat les mateixes fonts, van registrar en els seus comptes ingressos de diners (90.000 euros en el cas d'algun d'ells) en dates pròximes al partit, que després van retirar, de manera que el fiscal sospita que aquests diners va servir després per pagar als jugadors del Llevant.

Aquestes quantitats es van ingressar als comptes com "prima" pagada pel club i Agapito Iglesias va sostenir dijous passat al fiscal Alejandro Luzón que els diners es corresponien efectivament a aquest concepte.

Després de les declaracions, el fiscal té previst ordenar primer noves diligències i judicialitzar després el cas en el corresponent jutjat de València, on es va disputar el partit. Des de fa un any, la Fiscalia investiga el presumpte pagament per part del Saragossa als jugadors del Llevant per perdre l'últim partit de lliga disputat el 21 de maig de 2011 al camp del Llevant, en què el club aragonès es jugava la permanència a primera divisió.

Segons han informat fonts fiscals, va ser presumptament Agapito Iglesias qui es va posar en contacte amb jugadors del Llevant per concertar la manipulació del resultat d'aquest partit.