BRASIL 2014
Esports Futbol 21/06/2014

Enner Valencia manté amb vida Equador i deixa Hondures en coma (1-2)

El jugador ha marcat els dos gols de la seva selecció, que havia vist com Hondures s'avançava en el marcador amb una diana de Carlo Costly

L'equatorià Enner Valencia celebra el gol del triomf contra Hondures / DARREN STAPLES / REUTERS

CuritibaLa selecció d'Equador ha guanyat Hondures (1-2) amb una actuació excel·lent d'Enner Valencia, que ha marcat els dos gols que han servit per deixar en coma el quadre de Luis Fernando Suárez, necessitat d'un miracle per assolir els vuitens de final.

Enner València ha estat el causant de l'estat en què es queda Hondures. Suma tres gols en dos partits i gràcies a ell el seu equip segueix amb les seves possibilitats de passar a vuitens de final intactes. El seu oportunisme està sent providencial. El joc d'Equador no està sent bo i aquest dissabte de matinada ha tornat a aparèixer per apropar Equador a vuitens. Hondures necessitarà un miracle. Golejar Suïssa i que França faci el mateix amb Equador a Maracanã.

El partit augurava cert favoritisme per a Equador, un equip més fet, amb un atac més potent que Hondures, una selecció en plena formació i ascens però amb certes mancances. Els dos es jugaven molt, ja que havien perdut el primer partit i necessitaven puntuar de qualsevol manera.

El major problema de l'Equador és la defensa. Excepte el lateral dret Juan Paredes, la resta mostra mancances. I Hondures ha aprofitat aquest punt feble. Després d'un mà a mà que ha fallat Enner València, ha estat Carlo Costly l'encarregat d'obrir el marcador per al quadre centreamericà. Una errada del defensa central Jorge Guagua, que no ha aclarit amb contundència un xut d'Hondures, ha deixat el davanter hondureny davant de la porteria d'Alexander Domínguez. No ha fallat i ha aconseguit el primer gol d'Hondures en un Mundial des de l'any 1982.

Llavors Equador, a partir d'aquest minut, el 31, ha despertat i ha elaborat les seves millors jugades de la primera part. Ho ha fet amb més cor que cap i no ha trigat a empatar. Un xut de Paredes que al final ha estat una passada, l'ha introduït Enner València al fons de la xarxa. Era el minut 34 i tot tornava a començar.

El partit ha seguit igual en la segona part. Equador intentant controlar el partit amb molta intenció però amb poc èxit i Hondures amb rampells perillosos que el seu rival aconseguia salvar gràcies a un parell de bones aturades de Domínguez. I enmig d'aquest intercanvi de cops sense gaire sentit ha aparegut de nou Enner València: ha aprofitat una falta per elevar-se per sobre de la resta de jugadors hondurenys i enviar a la xarxa una pilota que val tres punts d'or per als seus companys. Porta tres gols en dos partits i ha fet tots els de la seva selecció.

Va ser el gol definitiu. Encara que Hondures ha acabat tancant als homes de Rueda, aquests no han aconseguir un empat desitjat i Hondures es queda a un pas de l'eliminació. La selecció d'Enner València, la seva nova estrella, segueix molt viva. Hondures viurà dels miracles.